Fotografija: Postignuta suradnja korak je naprijed ka uvođenju širokopojasnog interneta/ Foto: BBŽ
Galerija
Postignuta suradnja korak je naprijed ka uvođenju širokopojasnog interneta/ Foto: BBŽ

BBŽ sklopila partnerstvo s HT-om: "Korak smo bliže uvođenju širokopojasnog interneta"

"Prvenstveno se to odnosi na područje Bjelovara i općina Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Šandrovac i Nova Rača, a trudit ćemo se isto osigurati i za ostatak županije", kažu iz BBŽU cilju unaprjeđenja širokopojasne infrastrukture i poticanja digitalnog razvoja, župan Marko Marušić u ime Bjelovarsko-bilogorske Županije potpisao je danas sporazum o partnerstvu s Hrvatskim Telekomom.

- Ova suradnja korak je bliže uvođenju širokopojasnog interneta na područje Grada Bjelovara i općina Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Šandrovac i Nova Rača, kažu iz Županije.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, kao Nositelj okvirnog nacionalnog programa potvrdila je usklađenost projekta s inicijalnim planom implementacije Nacionalnog programa razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture. Projektom se planira uvođenje mreža velikog kapaciteta u kućanstva i objekte javne namjene, čime će se omogućiti bolja i veća dostupnost usluge.

Ugovor je potpisao župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Ugovor je potpisao župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

- Bjelovarsko-bilogorska Županija prethodno je provela dvije studije Plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje cijele županije, od kojih je Hrvatski Telekom iskazao interes za područje koje obuhvaća Studija 1. Odabrana Studija 1 sadrži općine i grad Bjelovar koje su prepoznate kao područje od komercijalnog interesa, poručili su iz BBŽ.

Nakon što se provede evaluacija projektnog prijedloga koji podnosi Hrvatski Telekom i odobrenja provedbe projekta od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, očekuje se potpisivanje Ugovora o provedbi širokopojasne infrastrukture.

- Iako drugi operateri nisu iskazali interes za ostala područja županije unutar Studije 2, Bjelovarsko-bilogorska Županija nastavit će s trudom i nastojanjima kako bi i ostatak županije bio pokriven širokopojasnom infrastrukturom, zaključili su iz Županije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!