Fotografija: Mlada lisica snimljena danas ujutro u dvorištu vrtića/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Mlada lisica snimljena danas ujutro u dvorištu vrtića/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

U dvorištu vrtića u Daruvaru opet uhvaćena lisica: "Skrivaju se u obližnjoj napuštenoj kući?"

Već smo ove godine imali nekoliko susreta s lisicama, očito da im je tamo jako zanimljivo, rekla nam je v.d. ravnateljice Brana ŠebaTočno pola godine nakon što smo prvi put pisali OVDJE o tome kako je u dvorištu daruvarskog Dječjeg vrtića Vladimir Nazor uhvaćena lisica, ovih se dana pojavila još jedna. I ona je, kao i ova prije pola godine, privremeno završila u kavezu dok je nadležne službe nisu vratile u šumu.

Kako nam je rekla v.d. ravnateljice vrtića Brana Šeba, čim su vidjeli lisicu u dvorištu, djelatnici vrtića odmah su obavijestili nadležne službe.

Vraćaju ih u šumu

- U blizini vrtića nalazi se jedna kuća u kojoj nitko ne stanuje, pa sumnjamo da su lisice u njoj našle neko svoje skrovište. To smo rekli komunalnom redaru i nadam se da je on to provjerio i riješio. Već smo ove godine imali nekoliko susreta s lisicama, očito da im je tamo jako zanimljivo - kazala nam je v.d. ravnateljice Brana Šeba napominjući kako svaki put kada vide lisicu u blizini vrtića odmah zovu komunalnog redara da riješi problem.

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Mi moramo odmah reagirati, ipak je to dvorište vrtića. Srećom, lisice koje smo dosad viđali uvijek su se uspješno uhvatile i potom su ih vratili u njihovo prirodno stanište, odnosno šumu. No, stvarno bismo voljeli da se pronađe neko trajno riješenje, odnosno ako se lisice stvarno okupljaju u toj kući da ih se od tamo makne i odveze tamo gdje bi one trebale biti - dodaje Brana Šeba.

Prema njezinim riječima, i Grad Daruvar i njihova komunalna služba brzo odreagiraju jer znaju da su tu djeca.

Komunalni redar o lisicama

Daruvarski komunalni redar Dejan Križ nam je potvrdio kako se često na području oko vrtića pojavljuju lisice.

- Mi ih uhvatimo, a budući da imamo sklopljen ugovor sa Skloništem za napuštene životinje u Bučju, oni dođu po njih, odvezu ih gore u šumu i puste. Što se tiče te napuštene kuće za koju u vrtiću sumnjaju da je postala okupljalište lisica, mogu reći da sam bio tamo, ali nisam vidio niti jednu. Domar u vrtiću je rekao da ih je tamo vidio. Ja nisam, ali ne mogu tvrditi da stvarno nisu bile. No, u svakom slučaju moramo se dogovoriti s vlasnicima kuće da se to tamo očisti kako se u budućnosti ne bi tamo okupljale - naglasio je komunalni redar Dejan Križ i dodao kako je mlada lisica koju su brojni roditelji vidjeli danas kada su vodili svoju djecu u vrtić, u međuvremenu završila u šumi kod Bučja.  

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!