Fotografija: Božićni sajam u Daruvaru uvijek je bio dobra poslovna prilika za lokalne proizvođače / Foto: Grad Daruvar
Galerija
Božićni sajam u Daruvaru uvijek je bio dobra poslovna prilika za lokalne proizvođače / Foto: Grad Daruvar

"Pokažite i prodajte proizvode na Virtualnom božićnom sajmu"

"Virtualnim božićnim sajmom želimo promovirali domaće proizvode, a sugrađanima predlažemo da upravo to domaće i unikatno izaberu kao božićne darove", kažu u Turističkoj zajednici DaruvarVrijeme adventa obilježavaju tradicionalni rituali, decentno okićene ulice, mirisi domaćih kolača i kuhanog vina koji se šire iz domova, uživanje u zimskoj idili, dobrim djelima, darivanjima, pjesmama i pozitivnim emocijama.

Ovogodišnji početak adventa ili došašća u Daruvaru obilježen je tradicionalnim obredom paljenja prve adventske svijeće i centralnog bora na Trgu kralja Tomislava, a brojni sjajni ukrasi osvanuli su u izlozima i ulicama grada.

Središte adventskih zbivanja

No, onog našeg nadaleko poznatog "Adventa u Daruvaru", na kojem su se svakodnevno odvijala kulturno-zabavna događanja, kao što su kreativne radionice, druženje Svetog Nikole s djecom, koncerti, kazališne predstave, izložbe, dolazak Djeda Božićnjaka i darivanja mališana, zbog epidemioloških razloga, ove godine nažalost neće biti.

Budući da je središte adventskih zbivanja do ove godine bio Božićni sajam na Trgu kralja Tomislava gdje su građani mogli obilaziti štandove prepune rukotvorina, suvenira, kolača, domaćih proizvoda, ukusne kotlovine, kuhanog vina i kuhanog piva, Turistička zajednica Daruvar-Papuk osmislila je Virtualni božićni sajam preko svoje Facebook stranice kako bi barem na taj način pomogla ljudima koji su izlagali i prodavali svoje proizvode na božićnim štandovima.

Božićni sajam zbog pandemije koronavirusa s daruvarskih ulica seli na internet / Foto: Ivana Plažanin Vuković
Božićni sajam zbog pandemije koronavirusa s daruvarskih ulica seli na internet / Foto: Ivana Plažanin Vuković

- U želji da ostanemo kod kuće zdravi i pritom međusobno širimo duh najveselijeg blagdana u godini, odlučili smo organizirati Virtualni božićni sajam putem FB stranice TZ Daruvar-Papuk. Na taj način želimo dodatno promovirali fine domaće i jedinstvene proizvode našega kraja, suvenire i rukotvorine vrijednih ruku proizvođača, a našim sugrađanima predlažemo da upravo to domaće i unikatno izaberu kao božićne poklone za sebe i svoje najmilije, kao što su to činili dosadašnjih godina na Božićnom sajmu u Daruvaru. Kako bismo to što kvalitetnije i bolje realizirali, pozivamo sve proizvođače domaćih proizvoda, suvenira, udruge koje rade rukotvorine s područja Daruvar - Papuk i one koji su dosadašnjih godina sudjelovali na Božićnom sajmu u Daruvaru, da se prijave za sudjelovanje na Virtualnom božićnom sajmu, rekla nam je Ivana Plažanin Vuković, direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk.

Jedinstveni proizvodi

Prijave traju do 7. prosinca ove  godine, a sve što trebate napraviti je poslati na e-mail: tic@daruvar.hr kratak tekst o božićnoj ponudi vaše ustanove, OPG-a, udruge ili obrta s obaveznim kontakt podacima (adresa, br. telefona, e-mail, Internet stranica) i nekoliko kvalitetnih fotografija vaših proizvoda, odnosno rukotvorina.

- Želja nam je da svi zajedno širimo duh i miris Božića i Virtualnog božićnog sajma društvenim mrežama i podsjetimo sve naše pratitelje na jedinstvene proizvode vrijednih ruku naših proizvođača domaćih proizvoda, suvenira, rukotvorina... -kaže Ivana Plažanin Vuković.

Za sva dodatna pitanja svi zainteresirani mogu se javiti u Turistički ured Daruvar, Trg kralja Tomislava 12, putem telefona 043/331-382 ili putem e-maila: tic@daruvar.hr