Fotografija: Foto: MojPortal/Cropix
Galerija
Foto: MojPortal/Cropix

Marušić: "Izabrali smo četiri nova pročelnika. Samo jedan ima stranačku iskaznicu"

U kampanji sam zagovarao da će jedini kriteriji od sada biti stručnost, a ne stranačka pripadnost i toga se držim, poručuje župan Marko Marušić
Poznata su prva imena novih pročelnika Bjelovarsko-bilogorske županije, potvrdio nam je župan Marko Marušić.

- Na čelno mjesto Upravnog odjela za poljoprivredu izabran je Zlatko Pavičić, nova pročelnica za društvene djelatnosti i obrazovanje je Andrea Prugovečki Klepac, odjel zadužen za poslove državne uprave vodit će Zvjezdana Stella Horvatinčić, dok je nova pročelnica Službe ureda župana Mirjana Posavac, poručio je bjelovarsko-bilogorski župan.

<p>Andrea Prugovečki Klepac/ Foto: Grad Čazma</p>

Andrea Prugovečki Klepac/ Foto: Grad Čazma

Kako doznajemo, Horvatinčić je novu funkciju već preuzela, budući da je već zaposlenica Županije, dok će njene nove kolegice Prugovečki  Klepac i Posavac svoj prvi radni dan imati u ponedjeljak, 11. listopada.

- Nadalje, Zlatko Pavičić donedavno je obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika Grubišnog Polja, stoga je uputio zahtjev Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, vezan za novo radno mjesto. Kada dobijemo njihovo mišljenje, znat ćemo može li on i kada preuzeti novu funkciju. Usmenu potvrdu da se ne radi o sukobu interesa već imamo, međutim pričekat ćemo i službeno pisano očitovanje, ističe župan Marušić dodavši da ako se ipak uspostavi da Pavičić neće moći biti novi pročelnik, raspisat će se novi natječaj. 

<p>Zlatko Pavičić/ Foto: Facebook</p>

Zlatko Pavičić/ Foto: Facebook

Podsjetimo, nakon uspostave novog ustrojstva Bjelovarsko-bilogorske županije te provedene sistematizacije radnih mjesta unutar upravnih odjela, župan Marušić 8. rujna raspisao je natječaje za ova četiri pročelnička mjesta.

<p>Mirjana Posavac/Sandra Šimunović/CROPIX</p>

Mirjana Posavac/Sandra Šimunović/CROPIX

- Do kraja ovog mjeseca raspisat ćemo i natječaje za čelna mjesta preostalih šest upravnih odjela. Želim istaknuti da sam u kampanji zagovarao kako će jedini kriteriji od sada biti stručnost i sposobnost, a ne stranačka pripadnost, stoga me veseli što od četiri nova pročelnika tek jedan ima stranačku iskaznicu, zaključio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.