Fotografija: Marko Marušić raspisao je prve natječaje za nove pročelnike /Foto: MojPortal.hr
Marko Marušić raspisao je prve natječaje za nove pročelnike /Foto: MojPortal.hr

Župan Marušić raspisao natječaje za četiri pročelnika i novu tajnicu

Natječaj za preostalih šest pročelnika raspisat ćemo početkom listopada, odnosno čim se završe upravo raspisani natječaji. Svi koji zadovoljavaju uvjete mogu se javiti, poručio je Marušić
Nakon preustroja Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno utvrđene nove sistematizacije unutar upravnih odjela, danas su objavljeni i prvi natječaji. Župan Marko Marušić tako je potpisao četiri natječaja za pročelnike novih upravnih odjela te jedan za izbor nove tajnice njegovog ureda.

U osam dana, koliko natječaj traje, tražit će se imena novih čelnih ljudi Upravnih odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje, poslove državne uprave, poljoprivrede te novi pročelnik Službe ureda župana, a jednak vremenski rok predviđen je i za izbor nove županove tajnice.

Stalni radni odnos

Sva četiri pročelnička mjesta biraju se na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca. Što se tiče stručnih uvjeta, za postati novi pročelnik ili pročelnica društvenih djelatnosti i obrazovanja te županovog ureda potrebno je biti magistar ili stručni specijalist društvene struke, dok budući čelnik poslova državne uprave pored društvenih, može imati i diplomu tehničke struke. Budući pročelnik ili pročelnica za poljoprivredu također mora imati visoku stručnu spremu, ali poljoprivredne struke.

Traženi uvjeti za sve četiri pozicije nadalje su najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, organizacijske sposobnosti, komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje upravnim odjelom, poznavanje rada na računalu te položen državni ispit.   

Ostali natječaji u listopadu

Što se pak tiče natječaja za tajnicu, traži se osoba sa srednjom stručnom spremom upravne ili ekonomske struke, koja ima jednogodišnje iskustvo na odgovarajućim poslovima te poznaje rad na računala. Treba reći i to da se na svih pet natječaja mogu javiti i osobe bez položenom stručnog ispita, uz uvjet da isti polože unutar jedne godine.

Prema riječima župana Marušića, idućeg mjeseca mogu se očekivati novi natječaji za preostale upravne odjele.

- Natječaj za preostalih šest pročelnika raspisat ćemo početkom listopada, odnosno čim se završe upravo raspisani natječaji. Svi koji zadovoljavaju uvjete mogu se javiti, a pismeno i usmeno testiranje, kao i provjeru informatičkog znanja provest će posebno oformljena Komisija, zaključio je župan.