Fotografija: Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo
Galerija
Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Kod bombaša iz Pakraca policajci pronašli još jednu bombu, lovačku pušku i 56 komada streljiva

Policija je izvjestila kako je u eksploziji oštećeno teretno vozilo u vlasništvu HEP-a i obiteljska kuća u vlasništvu 46-godišnjaka i 74- godišnjakaKod Milorada A. (71) iz Pakraca, koji je u srijedu u 9.19 sati bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju, policija je pronašla još jednu ručnu bombu M-75, osigurač bombe, lovačku pušku i 56 komada streljiva za koje nije imao dozvolu.

Podsjetimo, 71-godišnji Milorad A. iz Pakraca u srijedu je u 9.19 sati u Ulici Jana Žiške iz svoje kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina koji su se u tom trenutku nalazili ispred njegove kuće.

Životno ugrožen

Najteže je stradao 52-godišnji Darko M. kojem su geleri od bombe završili u glavi i trbuhu te u srijedu transportiran u KBC Zagreb gdje mu liječnici pokušavaju spasiti život. Prema informacijama koje smo danas dobili iz KBC-a Zagreb, on je i dalje životno ugrožen, operiran mu je trbuh, glava još nije,a  trenutno se nalazi na respiratoru. Rade se dodatne pretrage da se vidi kako će se stanje razvijati.

Drugi radnik pun je gelera i pukao mu je bubnjić, a trećem su u pakračkoj bolnici sanirali rane od gelera po cijelom tijelu. 

Dvojica radnika stabilno

- Dva radnika HEP-a koji su kod nas su stabilno, jedan od njih danas ide na konzilijirani pregled kod maksilofacijalnog kirurga u bolnicu u Požegi, a drugi ostaje kod nas. Obojica su izvan životne opasnosti - rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.

Kamion HEP-a i tragovi pružanja prve pomoći na cesti ispred njega/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo
Kamion HEP-a i tragovi pružanja prve pomoći na cesti ispred njega/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Policija je izvjestila kako je u eksploziji oštećeno teretno vozilo u vlasništvu HEP-a, obiteljska kuća u vlasništvu 46-godišnjaka i 74- godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak i pronašli osigurač bombe, još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva.

Zaradio niz prijava

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim Miloradom A. iz Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Milorad A. (71) je godinama živio u Ulici Jana Žiške u Pakračkim vinogradima/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo
Milorad A. (71) je godinama živio u Ulici Jana Žiške u Pakračkim vinogradima/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi. Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.