Fotografija: Predsjednik DVD Ivanska Ivica Bok, načelnik Općine Ivanska, Željko Mavrin i župan Damir Bajs kod novog vozila/Foto:Deni Marčinković
Galerija
Predsjednik DVD Ivanska Ivica Bok, načelnik Općine Ivanska, Željko Mavrin i župan Damir Bajs kod novog vozila/Foto:Deni Marčinković

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanska dobilo novo vozilo

U sklopu DVD Ivanska, koje je napunilo 111 godina postojanja, djeluju četiri ekipe djece od 6 do 12 godina te dvije ekipe mladeži od 12 do 16 godina, za čiji će se prijevoz koristiti novi kombiDobrovoljno vatrogasno društvo Ivanska od danas je bogatije za još jedno vozilo.

Naime, riječ je o kombiju vrijednom 200 tisuća kuna, od kojih je 30 tisuća osigurano u županijskom, a ostatak u općinskom proračunu.

Sve pohvale vatrogascima

- U sklopu našeg društva djeluje 24 operativna člana, a vozilo će nam prvenstveno služiti za prijevoz mladih. Trenutno posjedujemo vozilo staro 30 godina, a u sklopu našeg DVD-a imamo četiri ekipe djece od 6 do 12 godina te dvije ekipe mladeži od 12 do 16 godina - rekao je predsjednik DVD Ivanska, Ivica Bok, te dodao da u prosjeku imaju 3- 4 intervencije.

Predsjednik DVD Ivanska Ivica Bok/ Foto: Deni Marčinković
Predsjednik DVD Ivanska Ivica Bok/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da je Društvo prije osam godina nabavilo i veliki kamion, a trenutno je u procesu nabava pick-up vozila koja bi trebala biti realizirana do travnja ove godine. Vatrogastvo je danas jedna od službi u koju se naši građani mogu pouzdati, a sve pohvale idu našim vatrogascima koji ne samo da pomažu ljudima naše županije, nego su aktivni i pomažu drugima kada je to potrebno. Dodajmo i to da vatrogasci u Općini Ivanska djeluju već 111 godina.

Vatrogasci u Općini Ivanska djeluju već 111 godina/Foto:Deni Marčinković
Vatrogasci u Općini Ivanska djeluju već 111 godina/Foto:Deni Marčinković

- Imamo sve bolju suradnju s vatrogascima, a nedavno smo obnovili i vatrogasni dom. Na području naše općine djeluju i druga dobrovoljna vatrogasna društva, međutim nabavka vozila za ovo društvo bila nam je najvažnija, jer oni čine srž operativne postrojbe, rekao je načelnik Željko Mavrin te dodao da se uskoro očekuju ulaganja i u ostala društva.

Prošle godine Bjelovarsko-bilogorska županija za vatrogasce je iz vlastitog proračuna izdvojila 1,6 milijuna kuna.

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan/ Foto: Deni Marčinković
Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan/ Foto: Deni Marčinković

- Mi smo vodeća županija po broju vatrogasaca u apsolutnom broju, točnije imamo gotovo 11 tisuća vatrogasaca. Vrlo je bitno da naša društva imaju opremu i tehniku da mogu u svakom trenutku izaći na intervenciju, rekao je župan Damir Bajs prilikom predaje novog vatrogasnog vozila.