Fotografija: Nenad zvani Talijan doznao je sudsku presudu/Foto: Facebook
Nenad zvani Talijan doznao je sudsku presudu/Foto: Facebook

Čovjek bez šake koji je pobjegao policiji u neregistriranom Opelu dobio 33 tisuće kuna kazne

Nenad V. (52) iz Prgomelja lani je u prosincu bježao Kobrama i pritom napravio devet ozbiljnih prometnih prekršaja
Bjelovarski Mad Max ovih je dana doznao presudu prekršajnog suca za čak devet počinjenih prometnih prekršaja, doznaje Danica.hr

“Kriv je što je 9. prosinca u 11.20 sati, u Tremi, Grubiševo, zatečen da upravlja teretnim automobilom marke Opel Combo,  reg. oznake i broja ČK 327 HU, bijele boje, a nije postupio po zahtjevu policijskog službenika za zaustavljanje  vozila izraženom pomoću svjetlosnih i zvučnih  signala.

Bez zaustavljanja je nastavio s vožnjom kroz mjesto Trema, Gornje Selo, prema Sv. I. Žabno te se uputio državnom cestom D28 prema Bjelovaru, a dolaskom u Rovišće skrenuo s D28 u Ulicu Stjepana Radića prema mjestima Žabjak, Tuk, Rajić, Breza te Prgomelje gdje je vozilom skrenuo na poljsko-zemljani put, a potom u šumu gdje je izgubljen iz  vidokruga”, navodi se u presudi.

Priznao krivnju

Također, nabrojeni su mu i brojni drugi prekršaji: nije upravljao sredinom obilježene prometne trake, već je prelazio od desnog prema lijevom rubu kolnika; nije bio vezan; nije se zaustavio na znak Stop; prilikom skretanja nije koristio pokazivač smjera; naglo smanjivao brzinu i naglo kočio; vozio u vrijeme dok je imao šestomjesečnu zabranu; istekla mu je prometna dozvola; nije imao policu osiguranja.

Okrivljeni Nenad V. (52) iz Prgomelja kod Bjelovara na sudu je priznao da je bježao policiji jer bio svjestan da vozilom upravlja pod zabranom. 

- Auto sam ostavio u šumi, a policija me poslije našla kod kuće. Nakon toga sam bio u zatvoru 15 dana, naveo je bjelovarski Mad Max.

Nadalje, branio se da druge prekršaje, osim bijega, nije počinio. Kako kaže, živi od 800 kuna socijalne pomoći te u vlasništvu ima ral zemlje.

Više od 100 prijava

Na sudu je svjedočio i policajac iz presrtača koji je napomenuo da je identitet vozača bez sumnje utvrdio u mjestu Sveti Ivan Žabno kod Križevaca, kad je u jednom trenutku pretekao njegovo vozilo te se vozio usporedo s njim. On je dobro poznat policiji kao višestruki prekršitelj, zaključio je.

Bjelovarski prekršajni sudac proglasio ga je krivim i kaznio s 33.100 kuna. Osim toga, dobio je novu šestomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima, prenosi Danica.hr

Nadaje, bjelovarska policija ranije je potvrdila kako Nenad V. ima više od 100 prekršajnih prijava, uglavnom za prometne prekršaje, zbog čega je više puta boravio u zatvoru. Tako će, po svemu sudeći, biti i ovaj put jer on novca za plaćanje kazne nema.  

O Nenadovim avanturama pisali smo i ranije, a snimka njegove vožnje postala je viralni hit.