Fotografija: Odbjegli vozač se skrivao od policije po šumama Bilogore, a u pauzi između dvije potjere znao si je popiti pivo / Foto: Danica.hr
Galerija
Odbjegli vozač se skrivao od policije po šumama Bilogore, a u pauzi između dvije potjere znao si je popiti pivo / Foto: Danica.hr

Najpoznatiji bilogorski odmetnik ekspresno dobio 10 dana zatvora

Nenad zvan Talijan iz Prgomelja, koji je tjedan dana bježao policiji zbog cijelog niza prometnih prekršaja, na kraju je uhićen u ponedjeljak u Cirkveni u susjednoj županiji nakon što je pijan starim Opelom sletio u jarakNajpoznatiji bilogorski odmetnik Nenad zvan Talijan iz Prgomelja, koji je danima bježao policiji u neregistriranom Opelu, ide deset dana u zatvor.

Odlučio je to prekršajni sudac u Bjelovaru nakon što je 51-godišnji Nenad u ponedjeljak oko 14.40 sati u Grobljanskoj ulici u Cirkveni na području koprivničko-križevačke županije svojim Opel Combom pijan sletio u jarak.

Žurni postupak

Ovaj višestruki kršitelj prometnih propisa vozio je neregistrirano vozilo za koje nije sklopio ugovor o obaveznom osiguranju, bio je vidno pijan ali je odbio alkotestiranje, a upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilo B kategorije. Nenad je odmah uhićen i odveden u posebne policijske prostorije na otriježnjenje.

Nenad iz Prgomelja pao je u ponedjeljak u ruke policiji na području Križevaca nakon što je svojim autom sletio s ceste / Foto: Danica.hr
Nenad iz Prgomelja pao je u ponedjeljak u ruke policiji na području Križevaca nakon što je svojim autom sletio s ceste / Foto: Danica.hr

Nepopravljivi Nenad u žurnom prekršajnom postupku doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, određena mu je mjera opreza zadržavanje od 10 dana i predan je u zatvor u Bjelovaru.  

Bježao tjedan dana

Podsjetimo, Nenad je prije skoro dva tjedna uspio zbrisati policijskim presretačima tzv. Kobrama koji su ga lovili zbog niza prometnih prekršaja koje je taj dan počinio u prometu. Nakon sedmodnevne potrage, Nenad je na koncu pronađen u svojoj kući u Prgomelju. Budući da nije zatečen u prometu, policiji prema zakonu nije preostalo ništa drugo nego da ga puste na slobodu.

Međutim, Nenad je tri dana kasnije opet sjeo u svoj neregistrirani auto i zaputio se u Koprivničko-križevačku županiju gdje mu navodno živi nova djevojka. Tada je i uhićen.