Fotografija: Radionici su se odazvali i oni najmlađi/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Radionici su se odazvali i oni najmlađi/Foto: Inkubator ideja

Ninini "zdravi" Kokosovci oduševili posjetitelje bjelovarske radionice slastica

Mislim da je ova pandemija mnogima bila poticaj da se više posvete svojem zdravlju, da porade na imunitetu, da obrate pozornost na namirnice koje jedu, istaknula je Nikolina Sudarević
BJELOVAR - Imunitet, zdravlje, dobra forma, zdravi obroci – teme su o kojima se puno razgovaralo na još jednoj uspješnoj radionici u Inkubatoru ideja. Fitness trenerica i nutricionistica Nikolina Sudarević održala je radionicu pripreme zdravih deserata pod nazivom "Zdravi recepti by Nina" gdje je predstavila zanimljive namirnice i zdrave slastice koje i oni bez previše kulinarskog iskustva mogu pripremiti kod svoje kuće. Tri recepta za slastice koje je Sudarević pripremala na radionici - čokoladni puding, mini muffini s jabukama i kokosovci oduševili su prisutne.

Zdravi obroci stil života

„Pripremam zdrave obroke i kod kuće i na poslu“, govori Sudarević koja u Bjelovaru vodi studio „Vita Olimpica“ gdje mnogobrojni Bjelovarčani uživaju u zdravim obrocima i vježbaju uz njezino stručno vodstvo.

<p>Nikolina Sudarević rado je svima pomno pojasnila proces pripreme zdravih slastica/Foto: Inkubator ideja</p>

Nikolina Sudarević rado je svima pomno pojasnila proces pripreme zdravih slastica/Foto: Inkubator ideja

„Mislim da je ova pandemija mnogima bila poticaj da se više posvete svojem zdravlju, da porade na imunitetu, da obrate pozornost na namirnice koje jedu“, rekla je Sudarević. Uz hranu, ne treba zaboraviti ni na tjelesnu aktivnost. „Trčanje je nešto posebno i meni puno znači“, govori Nikolina Sudarević te dodaje: „Volim biti vani, na zraku, u pokretu.“ Onima koji ne trče savjetuje da hodaju. Bjelovar ima taj sjajan Borik, tu se može baš uživati, hodati, trčati, biti vani i disati punim plućima, istaknula je Sudarević. „Dobro bi bilo kad bismo svaki dan hodali barem pola sata, to uvelike utječe na raspoloženje, tijelo se bolje osjeća, sve je nekako bolje. Isto vrijedi i za hranu koju konzumirate.“

Kokosovci na brzinu

Nitko drugi osim nas samih nije odgovoran za ono što unosimo u svoje tijelo. Možda nemamo uvijek vremena za kuhanje, za pripremu obroka, ali to ne znači da ne možemo jesti nešto zdravo jer mnogobrojni zdravi obroci ne traže puno vremena za pripremu.

<p>Na radionici zdravih slastica okupio se velik broj Bjelovarčanki/Foto: Inkubator ideja</p>

Na radionici zdravih slastica okupio se velik broj Bjelovarčanki/Foto: Inkubator ideja

To je Sudarević pokazala i na radionici gdje je u kratkom roku pripremila tri slastice.

“Najviše su mi se svidjeli kokosovci, bolji su od pravih i to ću svakako probati pripremiti kod kuće”, izjavila je Ivana Štivić nakon radionice, a s njom su se složili i drugi sudionici koji su na radionici imali priliku i sami izraditi zdrave slastice uz pomoć Nikoline.

<p>Pažljivo se upijao svaki detalj pripreme/Foto: Inkubator ideja</p>

Pažljivo se upijao svaki detalj pripreme/Foto: Inkubator ideja

„Volim probavati nove stvari, volim nove recepte i drago mi je da sam imala priliku održati ovu radionicu u Inkubatoru ideja, a istodobno i sama saznati neke zanimljive kulinarske tajne od okupljenih“, izjavila je Sudarević.

Degustacija i druženje

“Sve mi je bilo jako ukusno, a najviše su mi se svidjeli kokosovci, njih ću probati napraviti i doma“, rekla je Kristina Knežević koja planira kod kuće pripremiti slastice koje je probala na radionici jer i inače rado eksperimentira u kuhinji.

<p>Zajednička fotografija nakon završene radionice/Foto: Inkubator ideja</p>

Zajednička fotografija nakon završene radionice/Foto: Inkubator ideja

Radionica je završila uz degustaciju slastica i ugodno druženje u Inkubatoru ideja koji se nalazi na adresi Andrije Mohorovičića 59, Bjelovar. Više o događanjima doznajte na Facebook stranici Društvenog centra Inkubator ideja.