Fotografija: Radionica je koncipirana tako da se lutke najprije izrađuju, a potom kroz dječje pjesmice oživljavaju/
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Radionica je koncipirana tako da se lutke najprije izrađuju, a potom kroz dječje pjesmice oživljavaju/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

Iz Inkubatora ideja pozivaju mališane na novu radionicu: "Kroz igru izradite i oživite lutku“

Inače, lutkarstvo je prepoznato u radu s djecom kao izvrstan medij koji socijalno uključuje djecu, omogućava im da pronađu svoj glas i stavlja ih u ulogu kreatora




BJELOVAR – Iz bjelovarskog Inkubatora ideja stiže nam još jedna zanimljiva aktivnost. Ovog puta riječ je o lutkarskoj radionici za djecu koja će se održati u prostoru Inkubatoru ideja. Voditelj radionice je akademski lutkar Goran Smoljanović.

-Lutkarska radionica namijenjena predškolskoj i djeci nižih razreda osnovne škole pod nazivom „Od kreacije do igre“ održat će se u petak, 20. kolovoza u Inkubatoru ideja s početkom u 18 sati. Voditelj radionice je Goran Smoljanović, akademski lutkar, autor i redatelj lutkarskih predstava za djecu i odrasle s međunarodnim iskustvom, poručuju mladi kreativci iz Inkubatora ideja.

Koncept radionice

Inače, lutkarstvo je prepoznato u radu s djecom kao izvrstan medij koji socijalno uključuje djecu, omogućava im da pronađu svoj glas i stavlja ih u ulogu kreatora. Na ovoj lutkarskoj radionici djeca će naučiti komunicirati putem lutke, na njima zanimljiv i pristupačan način.

Radionica predstavlja lutkarstvo kojemu je cilj osvijestiti mogućnost animacije lutke. Koncept radionice je podijeljen na dva dijela: kreacija i zadana forma. Prvi dio radionice podražava kreaciju i izradu lutke pod nazivom „Uspavanko“ dok se u drugom dijelu radionice lutka „oživljava“ i daje joj se osobnost kroz pjevanje dječjih pjesama.

Cilj lutkarske radionice

Ovom radionicom cilj je osvijestiti mogućnost kreacije koja proizlazi iz animacije. Vodeći se kreacijom putem pjevanja pjesmica, mališani će postići lutkovnost koja je nužno obilježje svake lutkarske predstave i jedina stvar zbog koje se lutkarska predstava razlikuje od svih ostalih vrsta scenske umjetnosti.

<p>Lutkarstvo je idealno za razvijanje dječje mašte i kreativnosti/Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)</p>

Lutkarstvo je idealno za razvijanje dječje mašte i kreativnosti/Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)

Ovo je svojevrsni nastavak aktivnosti u Inkubatoru ideja. Podsjetimo, nakon što su uspješno organizirali već nekoliko događanja za djecu na kojima je zabilježen izvrstan odaziv, u Inkubatoru ideja odlučili su se za još jednu radionicu za djecu.

Zadovoljni mališani

- Motiviraju nas osmijesi djece i zadovoljstvo koje oni pokazuju dok sudjeluju na našim eventima te radost i veselje s kojim odlaze svojim kućama - izjavila je Alenka Rogić, voditeljica Inkubatora ideja pozvavši sve mališane i njihove roditelje da dođu na lutkarsku radionicu te kreativno i zabavno provedu svoje vrijeme.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, ali je zbog ograničenog broja sudionika potrebna najava dolaska pozivom (043/243-534), mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubator ideja.