Fotografija: Ines Negro i Dražen Pleško/ Foto: Inkubator ideja
Galerija
Ines Negro i Dražen Pleško/ Foto: Inkubator ideja

Dražen Pleško i Ines Negro pokazali kako izgleda Bilogora na dva kotača

Mi vozimo i fotkamo po svim vremenskim uvjetima. Sezona nam završava 31. prosinca, a počinje 1. siječnja, jer nas tijekom cijele godine uglavnom vrijeme posluži vrijeme, istaknula je Ines Negro



Interaktivno predavanje „Bilogora okom biciklista – blizu, bliže, najbliže“ održano u Inkubatoru ideja okupilo je brojne ljubitelje biciklizma i fotografije.  Predavači Dražena Pleško i Ines Negro kroz fotografije i kratki film približili su prirodne ljepote Bilogore koje tek malobrojni zaljubljenici u ovaj prekrasan kraj znaju.

Bogata mitovima, legendama, raznolikim biljnim i životinjskim svijetom, Bilogora je idealna lokacija za zaljubljenike u prirodu, biciklizam i fotografiju. Kroz puno fotografija, posjetitelji su imali prilike saznati koje vrsta flore i faune postoje na Bilogori, koliko je očuvana i koje mogućnosti pruža.

Predavanje Bilogora okom biciklista/ Foto: Inkubator ideja
Predavanje Bilogora okom biciklista/ Foto: Inkubator ideja

- Mi vozimo i fotkamo po svim vremenskim uvjetima. Sezona nam završava 31. prosinca, a počinje 1. siječnja. Tijekom cijele godine nas uglavnom posluži vrijeme, pa možemo biti u prirodi i fotkati, istaknula je Ines Negro te dodala kako su za ovo predavanje od tisuću fotografija, odabrali njih tek 300-tinjak.

Bilogora je destinacija koju biciklisti rado posjećuju, stoga je ovo predavanje bilo sjajna prilika da svi zainteresirani saznaju više o biciklističkim rutama, prednostima bavljenja biciklizmom, pejzažnoj i makrofotografiji.

Predavanje je privuklo zaljubljenike u bicikle i fotografiju/ Foto: Inkubator ideja
Predavanje je privuklo zaljubljenike u bicikle i fotografiju/ Foto: Inkubator ideja

Za one koji vole otkrivati tajnovite puteve, izvore pitke vode i pitoreskna mjesta, Bilogora je idealna destinacija.

- Bilo je lijepo, fotografije su fantastične, a kroz svaku fotografiju naučili smo nešto novo. Pozdravljam svaku ovakvu aktivnost jer je uvijek zanimljiva tema i ugodno druženje, kazala je nakon predavanja i druženja Davorka Karlin Matešić.

Pored publike, zadovoljstvo nisu krivi ni sami predavači. 

- Izuzetno smo zadovoljni s predavanjem, pogotovo što smo osjetili da publiku zanima tema. Na druženju nakon predavanja kroz razgovor sa sudionicima čuli smo da su zbilja uživali i da im se svidjelo predavanje, tema i fotografije koje su vidjeli, rekao je Dražen Pleško.

Predavači su se nakon prezentacije družili s publikom/ Foto: Inkubator ideja
Predavači su se nakon prezentacije družili s publikom/ Foto: Inkubator ideja

U Inkubatoru ideja društvena događanja organiziraju se prema interesu javnosti, a ovotjedno predavanje bilježi velik odaziv publike.

Sve aktivnosti besplatne

- Drago nam je što su se ljubitelji biciklizma i fotografije okupili u Inkubatoru ideja. Ovo je bila izvrsna prilika za sve da saznaju možda neke nove rute kojima se dosad nisu vozili te vide koje se ljepote skrivaju u prirodi, a ne primjećujemo ih kroz vožnju biciklom, zaključila je voditeljica Inkubatora ideja, Alenka Rogić, dodavši da se organizacija društvenih događanja nastavlja i dalje. 

Ulaz na sva društvena događanja je slobodan, uz prethodnu najavu zbog ograničenog broja mjesta. Javiti se možete e-mailom (office@inkubator-ideja.hr), telefonom (043/243-534) ili porukom na službeni Facebook ili Instagram profil, gdje također možete saznati sve o nadolazećim aktivnostima u Inkubatoru ideja.

Za korištenje coworking prostora bez naknade, koji je korisnicima na raspolaganju svakim radnim danom od 9 do 16 sati, nije potrebna prethodna najava ili rezervacija.