Fotografija: Željko Pavleković, čelni čovjek Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva i njegov radni tim zadužen za Inkubator ideja/Foto: Martina Čapo
Galerija
Željko Pavleković, čelni čovjek Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva i njegov radni tim zadužen za Inkubator ideja/Foto: Martina Čapo

Psihoterapeut Darko Novalić: "Stres nastaje kada ne možemo udovoljiti zahtjevima okoline"

Na interaktivnom predavanju u Inkubatoru ideja, profesor Novalić će objasniti kako se djelovanjem na vlastite misli i tijelo nositi s izazovima
BJELOVAR - Bjelovarski psiholog i psihoterapeut Darko Novalić, gostuje u Inkubatoru ideja, gdje će zainteresiranima govoriti o tome kako se suočiti i nositi s izazovima u životu. Interaktivno predavanje održat će se u petak, 27. kolovoza s početkom u 19 sati.

Svakodnevno se u životu susrećemo s različitim izazovima. Možemo ih doživljavati kao probleme koji će nam izazvati negativne emocije, blokirati nas i onemogućiti postizanje željenih ciljeva, ali i kao mogućnosti za nove pozitivne promjene, za učenje i rast, za otvaranje nekih novih opcija i smjerova koji će nas dovesti do verzije života koju istinski želimo.

Promjena stavova

Kako god na njih gledali, izazovi od nas zahtijevaju prilagodbu, traženje najboljih načina kako na njih odgovoriti, ponekad promjenu stavova ili obrazaca ponašanja kako bismo izbjegli da nas dovedu u negativnu stresnu situaciju.

<p>Psihoterapeut Darko Novalić govorit će kako se prilagodit stresnim situacijama/Foto: Inkubator ideja</p>

Psihoterapeut Darko Novalić govorit će kako se prilagodit stresnim situacijama/Foto: Inkubator ideja

-Stres nastaje kad ne možemo udovoljiti zahtjevima koje nam postavljaju drugi ljudi ili očekivanjima koje imamo spram samih sebe, pa nas to ugrožava na neki način – pojašnjava profesor Novalić i dodaje kako su izazovi sastavni dio naših života.

Na interaktivnom predavanju u Inkubatoru ideja, profesor Novalić okupljenima će objasniti kako se djelovanjem na vlastite misli i tijelo nositi s izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Stres je nemoguće izbjeći

-Uvijek je korisno čuti stručna mišljenja o tome kako si možemo olakšati svakodnevicu i kako izazove na koje nailazimo iskoristiti za rast i pozitivne promjene. Ovo je izvrsna prilika za sve koji žele saznati kako se suočiti s različitim situacijama s kojima se susrećemo u privatnom i poslovnom životu – kazala je voditeljica Inkubatora ideja, Alenka Rogić.

<p>Važno je prilagoditi stav stresnim situacijama, tvrdi psihoterapeut Novalić/Foto: Simon Preknović</p>

Važno je prilagoditi stav stresnim situacijama, tvrdi psihoterapeut Novalić/Foto: Simon Preknović

Darko Novalić diplomirani je psiholog s višegodišnjim iskustvom koje je stekao radom kao klinički psiholog i psihoterapeut. Svoje znanje i stručne savjete rado dijeli sa svima kojima su za to zainteresirani, a ovo predavanje idealna je prilika za saznati korisne informacije o tome kako lakše prebroditi stresne situacije koje je gotovo nemoguće izbjeći.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, ali je zbog ograničenog broja sudionika potrebna prethodna najava dolaska pozivom (043/243-534), e-mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.