Fotografija: Ljetno kino 2019. godine/Foto: TZ Daruvar-Papuk
Galerija
Ljetno kino 2019. godine/Foto: TZ Daruvar-Papuk

Kreće "Ljetno kino pod zvijezdama", svake srijede tijekom srpnja i kolovoza

"Ove godine od sedam planiranih projekcija svatko će moći nešto izabrati za sebe stoga pozivamo sve da nam se pridruže", kaže Ivana Plažanin VukovićTuristička zajednica Daruvar-Papuk u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Daruvar i Udrugom mladih NADA i ove godine svake srijede tijekom srpnja i kolovoza organizira „Ljetno kino pod zvijezdama“ na ljetnoj pozornici Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Naime, na velikom platnu ljetne pozornice Društveno-kulturnog centra, odnosno prostora bivšeg Hrvatskog doma prikazivat će se dječji i animirani filmovi, obiteljski filmovi te drame i komedije.

Ljetno kino pod zvijezdama/Foto: TZ Daruvar-Papuk
Ljetno kino pod zvijezdama/Foto: TZ Daruvar-Papuk

- Ove godine od sedam planiranih projekcija svatko će moći nešto izabrati za sebe stoga pozivamo sve da nam se pridruže. Ove godine nam se pridružila u organizaciji i Udruga mladih NADA koji su nam pomogli oko izrade promo materijala kako bi putem letaka radili dodatnu promociju samog događaja - rekla nam je Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar-Papuk.

Radovi u kinu

Inače, pošto u kinu nema redovnih projekcija, barem do kraja srpnja, jer se vrše radovi na zamjeni kino platna, ovo je takoreći nadomjestak projekcija.

- Iako je Ljetno kino samo srijedom, bolje išta nego ništa. Nadamo se da će novi ekran u kinu biti postavljen krajem srpnja i da ćemo početkom kolovoza krenuti i s redovnim projekcijama u kinu - istaknuo je Zlatko Janda, voditelj kina.

Već od 7. srpnja

Raspored Ljetnog kina kreće od srijede 7. srpnja u 21 sat sa obiteljsko-avanturističkim filmom „Mia i bijeli lav“.

Ova emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi snimana je preko tri godine, a prati nevjerojatno putovanje iz Londona kroz afričke savane u kojemu jedanaestogodišnja Mia nastoji pronaći dom za svojeg najboljeg prijatelja. Tamo upoznaje bijelog lava Charlieja, a tijekom odrastanja, Mia i lav Charlie postaju nerazdvojni prijatelji. Kada njen otac odluči prodati Charlieja lovcima kao trofej,  Mia kreće u epsku avanturu kako bi ga spasila. Trailer za ovaj film možete pogledati na OVOM linku.

Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković/Foto: Predrag Uskoković
Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković/Foto: Predrag Uskoković

- Sve detalje o filmovima možete pogledati i na www.visitdaruvar.hr i www.pou-daruvar.hr. Uz svaki film je trailer kako bi mogli ukratko vidjeti najavu filma i odlučiti žele li ga pogledati na Ljetnom kinu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a kino projekcije će se održati sukladno svim epidemiološkim mjerama - kaže Ivana Plažanin Vuković.

Komedija i drama

Isto tako, u srijedu 14. srpnja u 21 sat možete pogledati komediju i dramu „Potpuni stranci“, odnosno talijansku komičnu dramu o zajedničkoj večeri sedam dugogodišnjih prijatelja.

Pomalo zaigrani i uz čašicu vina odlučuju staviti svoje mobitele na stol te pročitati svaku poruku na glas, javiti se na svaki poziv i uključiti zvučnik, pročitati svaku poruku… Jer, kako tvrde, nitko od njih nema što skrivati od najboljih prijatelja. Trailer pogledajte OVDJE.

Pčelica Maja

U srijedu 21. srpnja u 21 sat prikazivat će se dječji pustolovni film sinkroniziran na hrvatski jezik „Pčelica Maja“. Mala Maja živahna je i znatiželjna pčelica, koja baš i ne voli pravila. A jedno od pravila košnice je da ne smije vjerovati i družiti se sa stršljenima koji žive izvan livade.

Ovako je to bilo 2018. godine/Foto: TZ Daruvar-Papuk
Ovako je to bilo 2018. godine/Foto: TZ Daruvar-Papuk

Kada netko ukrade matičnu mliječ iz košnice i svi odmah okrive stršljene, Maja, zajedno sa svojim najboljim prijateljem Pavom, odluči dokazati suprotno, pronaći pravog krivica, pomiriti pčele i stršljene te tako okončati dugotrajno neprijateljstvo između njih. Trailer ovog filma pogledajte OVDJE

Žensko druženje

U srijedu 28. srpnja u 21 sat pogledajte odličan film prikladan ženskoj večeri, odnosno komediju i dramu „Francuskinje“ čija radnja isprepliće neobične životne priče jedanaest Parižanki u razdoblju od 28 dana, usmjerene oko života 28-godišnje Ysis koja ima četvero djece.

One su majke, prijateljice, poslovne partnerice, udane, slobodne i sve predstavljaju sliku današnje, moderne žene. Trailer pogledajte OVDJE. 

Glavni kuhar

U srijedu 4. kolovoza u 21 sat pogledajte film „Glavni kuhar“, žanra dramedija te neovisni. Carl Casper glavni je kuhar u uglednom restoranu u Los Angelesu.

Jednoga dana iznenada odluči dati otkaz jer u svojoj kuharskoj kreativnosti ne želi popustiti nametljivom vlasniku restorana i trenutno se nađe u situaciji - što dalje? Odlazi u Miami, gdje s bivšom suprugom, prijateljem i sinom otvori pokretnu kuhinju. Na cesti se Carl polako vraća svojim korijenima te se u njemu ponovno probudi strast do kuhinje i volje do života. O ovome filmu možete više saznati na OVOM linku. 

- Partner nam je na ovom projektu i Kino mreža, udruga nezavisnih kino prikazivača u Hrvatskoj. Mi smo njihov član, a oni povremeno organiziraju filmske revije i paralelno s našim Ljetnim kinom, odlučili su, kao i lani, organizirati „Ljeto u mreži“ i ponuditi tri filma, ali mi sudjelujemo s dva njihova filma uz naše Ljetno kino - kazao je Zlatko Janda.

Ljepotica i zvijer

Jedan od ta dva filma možete pogledati 11. kolovoza u 20 sati, a riječ je o filmu „Ljepotica i zvijer“, obiteljski/animirani/mjuzikl (Disney) film iz 1991. godine, sinkroniziran na hrvatski.

Ljetno kino 2018. godine/Foto: TZ Daruvar-Papuk
Ljetno kino 2018. godine/Foto: TZ Daruvar-Papuk

Bella je mlada djevojka koja se spletom okolnosti nađe u dvorcu princa pretvorenog u zvijer. Uz pomoć osoblja dvorca koje je pretvoreno u kućanske predmete i namještaj, Belle uči najvažniju od svih lekcija, a to je da prava ljepota dolazi iznutra.

Ovaj animirani film ostat će zapisan u povijesti kao prvi animirani koji je bio nominiran za prestižnu nagradu Oscar u konkurenciji najboljeg igranog filma (1991. godine). Ljepotica i zvijer je dobila dva Oscara; za najbolju izvornu pjesmu (Beauty and the Beast Alana Menkena i Howarda Ashmana) i najbolju glazbu (Menken).

Kraj Ljetnog kina

Drugi film u sklopu „Ljeta u mreži“ te ujedno i posljednji film Ljetnog kina je „My dad is a sausage“ kojeg možete pogledati 18. kolovoza u 20 sati. Riječ je o obiteljskoj komediji iz 2020. godine.

Naime, otac jedanaestogodišnje Zoé postaje nezadovoljan svojim poslom bankara i odlučuje napustiti karijeru kako bi postao glumac. Njegova supruga, izvršna direktorica u tvornici čokolade, zabrinuta je zbog njegovih planova, ali Zoé je odlučna pomoći ocu da uspije u velikoj životnoj promjeni.

Glavnog lika tumači poznati belgijski glumac Johan Heldenbergh, zapamćen po ulozi u filmu Alabama Monroe. Trailer pogledajte na OVOM linku.