Fotografija: "Pozdrav ljetu" na Omanovcu jedan je od svakako najzabavnijih i najposjećenijih događaja "Pakračkog ljeta"/Foto: Planinarski dom Omanovac
Galerija
"Pozdrav ljetu" na Omanovcu jedan je od svakako najzabavnijih i najposjećenijih događaja "Pakračkog ljeta"/Foto: Planinarski dom Omanovac

Počelo je "Pakračko kulturno ljeto" - tri mjeseca zajamčene zabave!

Od nogometnog turnira, koncerata, bubnjarske radionice, sakralnih večeri, predstava, likovne kolonije, predstavljanja knjiga, šumskog festivala, biciklijade pa do kampa za rukometašeSlužbeno je započela tradicionalna pakračka manifestacija pod nazivom „Pakračko ljeto 2021.“ i to utakmicama tradicionalnog ljetnog malonogometnog turnira. Program se nastavio i jučer u 19 sati kadasu  učenici Osnovne glazbene škole u dvorištu pakračke kurije Janković održali završni koncert.

Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: MojPortal.hr
Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: MojPortal.hr

- Drago mi je da epidemiološke mjere polako popuštaju, da se svi možemo opustiti ovo cijelo ljeto i uživati u programu „Pakračkog ljeta“. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, od sporta preko sakralnih večeri, kulture do uživanja za one najmlađe. Želimo potaknuti i dovesti ljude na naš novi korzo s novim programom „Pakračkog ljeta“. Sve smo uspjeli organizirati na vrijeme s obzirom na epidemiološke mjere jer se u organizaciju uključila turistička zajednica, muzeji, knjižnice, glazbene škole i udruge - rekla nam je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i pozvala sve ljude da dođu i uživaju u ovogodišnjoj manifestaciji.

Bubnjarska radionica

Inače, u četvrtak će od 18.30 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman biti održana bubnjarska radionica „Ritam ludila i ljubavi“ koju će voditi Branko Trajkov Trak, bubnjar poznate grupe „Zabranjeno pušenje“.

Bubnjarska radionica/Foto: FOTOimago
Bubnjarska radionica/Foto: FOTOimago

Zbog ograničenog broja sudionika, zainteresirani se trebaju javiti na broj 098/9149-237 ili osobno u Dom.

Nakon radionice, u 20 sati, slijedi projekcija filma „Ritam ludila“.

Sakralne večeri

U nedjelju 20. lipnja u 19 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije bit će održan koncert u sklopu ciklusa „Sakralne večeri u Pakracu“, a isti će se održati i u nedjelju 27. lipnja.

Bogat program ovogodišnjeg Pakračkog ljeta/Foto: Grad Pakrac
Bogat program ovogodišnjeg Pakračkog ljeta/Foto: Grad Pakrac

„Teatar barakuda 2012“ izvest će u četvrtak 24. lipnja u 19 sati predstavu „Laav story“ u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman, a potom će u 21 sat „Damirov Django band“ održati jazz koncert. Isto tako, 2. srpnja će u Hrvatskom domu „Darko Misirača kvartet“ održati koncert s početkom u 20 sati.

Subotnja špica

Na novouređenoj pakračkoj pješačkoj zoni, u subotu 26. lipnja održat će se „Subotnja špica“ uz predstave, radionice i sadržaje za djecu te ponudu lokalnih domaćih proizvoda.

U subotu 3. srpnja od 16 sati bit će održana likovna kolonija, a u 21 sat u dvorištu kurije Janković bit će održano „Kino pod zvijezdama“. „Novi život starih knjiga“ naziv je ljetne kreativne radionice za djecu i odrasle koja će u ponedjeljak 28. lipnja s početkom u 18 sati biti održana također u dvorištu kurije Janković.

Promocija knjiga

„Književnosti na otvorenom“ održat će se u Gradskoj vijećnici u dvorištu kurije Janković u sklopu kojeg će u utorak 6. srpnja od 19 sati biti održano predstavljanje zbirke poezije „U mreži čarolije“ Pakračanina Andrije Runje, dok će Danijel Špelić svoj roman „Svjedoci“ promovirati u ponedjeljak 12. srpnja u 20 sati.

Na istom mjestu će u petak 9. srpnja od 20 sati biti održan „Ljetni pub kviz“.

U subotu 10. srpnja u 13 sati najavljen je „Multipak warm-up“, a u 21 sat ponovno slijedi „Kino pod zvijezdama“ koje će biti organizirano i narednih subota 17. i 24. srpnja od 21 sat, a 24. srpnja će u pješačkoj zoni od 16 sati biti održana „Coolturna subota“.

Šumski festival

Završetak ovogodišnje manifestacije „Pakračko ljeto“ obilježit će najveseliji i najzabavniji šumski festival „Pozdrav ljetu“ koji će kod planinarskog doma na Omanovcu biti održan u petak i subotu 27. i 28. kolovoza.

Kako smo već gore naveli, „Pakračko ljeto“ počelo je malonogometnim turnirom na kojem se natječe četrnaest ekipe i trajat će sve do 26. lipnja kada je predviđeno odigravanje finalne utakmice. U nedjelju 4. srpnja na rasporedu je tradicionalna biciklijada na području Pakraca, Lipika i Prekopakre koja će startati u 16 sati.

Još turnira, ali i kamp za mlade

Jezero Pakurnovac će u četvrtak 5. kolovoza biti domaćin turnira u odbojci na pijesku, a na istom će jezeru 15. kolovoza biti održan „Kup u FEEDER ribolovu“.

Tradicionalni nogometni turnir hrvatskih branitelja će na Gradskom stadionu u Pakracu biti održan u subotu i nedjelju 14. i 15. kolovoza.

Također, najavljeno je i održavanje tradicionalnog kampa za mlade i nadarene rukometaše „PaLi u kamp“ koji će biti održan od 20. do 23. kolovoza.