Fotografija: Skladba Pajdaša dva bila je dvostruki pobjednik na festivalu održanom 2019. godine/Foto: Bilogorski turistički put
Galerija
Skladba Pajdaša dva bila je dvostruki pobjednik na festivalu održanom 2019. godine/Foto: Bilogorski turistički put

U nedjelju se u Velikom Trojstvu snima 6. Etno festival "Bilogoro, u srcu te nosim"

Najbolje skladbe ovogodišnjeg festivala nagradit će stručni žiri, a građani će po pregledima i glasovima na društvenim mrežama odabrati tri najbolje skladbe po ocjeni publike




VELIKO TROJSTVO - Nakon godinu dana pauze uzrokovane koronavirusom, organizatori, odnosno Bilogorski turistički put, odlučili su kako je vrijeme da skladbe koje su pristigle i koje su odabrane za izvođenje na 6. Etno festivalu "Bilogoro, u srcu te nosim" ipak pronađu svoj put do publike. Zato su odlučili da u nedjelju, 19. rujna od ranih jutarnjih sati studijski i u kontroliranim epidemiološkim uvjetima snime sve skladbe te da od njih naprave cjelovečernju emisiju koja će se moći pogledati na društvenim mrežama.

Poticanje glazbenika

Podsjetimo, Etno festival je manifestacija kojom organizatori žele potaknuti tekstopisce, glazbenike i aranžere na stvaranje novih skladbi nadahnutih Bilogorom.

<p>Motiv s festivala 2019. godine/Foto: Bilogorski turistički put</p>

Motiv s festivala 2019. godine/Foto: Bilogorski turistički put

Najbolje skladbe ovogodišnjeg festivala nagraditi će Stručni žiri, a publika će upravo po pregledima i glasovima na društvenim mrežama odabrati tri najbolje skladbe po ocjeni publike. Te će nagrade biti uručene na idućem, 7. Etno festivalu.

Od odabranih 16 izvođača, svoj dolazak na snimanje potvrdilo je njih trinaest, od toga osam solista koje prati Festivalski orkestar. Među sastavima su domaće snage, od članova KUD-ova do mladih tamburašica Tamburaškog sastava Nemir.

Vrhunski izvođači

-Sretni smo što na festivalu nastupaju vrhunski izvođači, već ranije poznati po nastupima na ovom festivalu, ali i brojnim drugima.

<p>Tomislav Škara/Foto: Bilogorski turistički put</p>

Tomislav Škara/Foto: Bilogorski turistički put

Među njima je i Tomislav Škara kojem će biti uručena nagrada za najslušaniju pjesmu na društvenim mrežama od zadnjeg festivala, a koji je prošle godine osvojio i Grand Prix Međunarodnog festivala Marko Polo na Korčuli, poručuju iz Organizacijskog odbora festivala i dodaju kako će nakon snimanja i montaže pjesama javnost biti upoznata sa svim potrebnim detaljima. Odnosno, pojasnit će se gdje se i kako skladbe mogu pregledati, ali i kako glasati za favorite.