Fotografija: Vrijedna ekipa tokom ljetnih praznika čini sve kako bi povratak u školu svima bio što ugodniji/Foto: Sanja Vranješević
Galerija
Vrijedna ekipa tokom ljetnih praznika čini sve kako bi povratak u školu svima bio što ugodniji/Foto: Sanja Vranješević

U OŠ Veliko Trojstvo farbaju se i oslikavaju zidovi, bruse parketi i doniraju školske torbe

Osim što djelatnici škole sami poklanjaju i zbrinjavaju ostale donirane školske torbe i potrepštine, ove je godine jedan anonimni donator kupio školske knjige za jednog srednjoškolca
VELIKO TROJSTVO – Do početka nove školske godine ostalo je manje od dva tjedna. Dobro to znaju i u Velikom Trojstvu jer se djelatnici tamošnje OŠ Veliko Trojstvo aktivno pripremaju na povratak cike, vike i pravog „štimunga“ koji treba vladati u svakoj školskoj zgradi. Kako bi učenicima, pa i njima samima bilo ugodno i kako bi se osjećali što bolje, odlučili su kroz radne akcije urediti prostore škole.

Ugodna atmosfera

- Zaposlenici škole, od učitelja pa sve do tehničkog i administrativnog osoblja  svojim idejama nastoje u prostorima škole stvoriti pozitivnu, poticajnu, ugodnu i obiteljsku atmosferu koja učenicima treba ulijevati sigurnost, volju i želju za boravkom u školi. Stoga je za vrijeme učeničkih praznika u školskim prostorima posvuda kreativni "nered". Djelatnici bojaju, lakiraju, oslikavaju i uređuju zidove, ali i gotovo svaki kutak škole kako bi nam u konačnici svima bilo što ljepše i ugodnije. I nije im teško jer svi imaju isti cilj, a to je dobrobit djece – odala nam je ravnateljica škole Sanja Vranješević dodavši kako su i učenici, bez obzira što traju ljetni praznici, uvijek dobrodošli sa svojim idejama.

<p>Svi su složni da prostore škole treba dodatno osvježiti/Foto: Sanja Vranješević</p>

Svi su složni da prostore škole treba dodatno osvježiti/Foto: Sanja Vranješević

<p>Jedinstvene slike sigurno će učenike oduševiti/Foto: Sanja Vranješević</p>

Jedinstvene slike sigurno će učenike oduševiti/Foto: Sanja Vranješević

Ravnateljica je iskoristila priliku kako bi pohvalila i suradnju Škole s Općinom, ali i cijelom sredinom.

<p>I Baltazar je pronašao svoje mjesto u OŠ Veliko Trojstvo/Foto: Sanja Vranješević</p>

I Baltazar je pronašao svoje mjesto u OŠ Veliko Trojstvo/Foto: Sanja Vranješević

-Veliko Trojstvo je mjesto koje je uvelike poticajno i motivirajuće za rad, jer je suradnja općine kao institucije te škole na vrlo visokoj razini. Ovakav oblik suradnje između škole i općine, te općinskog načelnika može poslužiti kao primjer i ostalim sredinama. Kao primjer tome napominjemo dugogodišnju nabavu radnih bilježnica i bilježnica, te pribora za učenike škole, kao i financiranje rada produženog boravka te niza drugih oblika pomoći, kako u financijskom tako i u materijalnom i moralnom smislu. Osim s općinom ova škola ima vrlo pozitivnu suradnju i s cijelom lokalnom zajednicom – ističe Vranješević koju posebno veseli i obnova njihove područne škole u Šandrovcu koja je u tijeku.

Humanitarne geste

-Jedna od naših najstarijih područnih škola, Područni odjel Šandrovac, obnavlja se od temelja do krova u sklopu energetske obnove, a u suradnji s Bjelovarsko – bilogorskom županijom. Učenici tamošnje škole će stoga do daljnjega nastavu polaziti u matičnoj školi u Velikom Trojstvu – pojašnjava Vranješević i dodaje kako radovi obnove, ali u nešto manjem obimu traju i u Područnom odjelu Malo Trojstvo gdje se bojaju zidovi i bruse parketi.

<p>Obnova škole u Šandrovcima/Foto: Sanja Vranješević</p>

Obnova škole u Šandrovcima/Foto: Sanja Vranješević

<p>Područni odjel u Šandrovcu dobit će sasvim novo ruho/Foto: Sanja Vranješević</p>

Područni odjel u Šandrovcu dobit će sasvim novo ruho/Foto: Sanja Vranješević

Inače, valja spomenuti kako osim u kreativnim, radnim akcijama, djelatnici škole u Velikom Trojstvu rado sudjeluju u humanitarnim akcijama i gestama.

<p>Sanja Vranješević/ Foto: Deni Marčinković</p>

Sanja Vranješević/ Foto: Deni Marčinković

-Ne volimo se time hvaliti jer nam je samo bitno nekome pomoći i učiniti dobro djelo, a posebno ako se to odnosi na naše učenike i obitelji naših učenika. U humanim gestama rado nam se priključuju i roditelji učenika pa i sami učenici – kratko je komentirala Vranješević koja dodaje kako svake godine imaju određeni broj anonimnih donatora koji na različite načine žele pomoći djeci u potrebi. Ove je godine, budući da su prvi put javno objavili želju pojedinaca za određenom donacijom putem svojih društvenih kanala, odaziv još i veći.

Anonimni donatori

Doniraju se tako školske torbe i ostale potrepštine, a ove je godine jedan anonimni donator, kako saznajemo, kupio školske knjige za jednog srednjoškolca, budući da su osnovnoškolcima knjige već unaprijed osigurane i besplatne. Pozitivan je to duh kojim odiše ova mala sredina, a gesta zasigurno pojedinim obiteljima puno znači.

-Potrudimo se da svaka donirana stvar pronađe novog vlasnika, da nitko nema neugodnosti i da svi budu sretni. To i jest cilj takvih akcija - zaključuje Vranješević.

<p>Uveliko se uštedjelo jer su veći dio radova oko uljepšavanja škole i okoliša djelatnici odradili sami/Foto: Sanja Vranješević</p>

Uveliko se uštedjelo jer su veći dio radova oko uljepšavanja škole i okoliša djelatnici odradili sami/Foto: Sanja Vranješević

No, dobrim vijestima tu nije kraj, jer već idućeg tjedna zaposlenici velikotrojšćanske osnovne škole planiraju kreativni Team building. Oslikavat će dvorište škole te se okušati na kreativno edukativnom poligonu.

<p>Bojanje vrata u školi/Foto: Sanja Vranješević</p>

Bojanje vrata u školi/Foto: Sanja Vranješević

Pratit ćemo ih u svakom slučaju jer dobre priče moraju pronaći put do šire javnosti. Naime, već otprije znamo da dobre vibracije znaju biti zarazne, a bilo bi odlično kako bi se vibracije iz Velikog Trojstva kopirale i u druge sredine.