Fotografija: Nove klupe idealne su za odmor u prirodi/Foto: Vera Pauška
Galerija
Nove klupe idealne su za odmor u prirodi/Foto: Vera Pauška

Bilogorski planinari izradili i postavili klupe za odmor pored Kamenitovca

"Tu svi koji žele mogu ručati ili popiti kavu iz termosice, a klupe ćemo svakako koristiti i mi planinari kako bismo se malo odmorili", kaže predsjednica HPD-a Bilogora Vera Pauška
VELIKO TROJSTVO – Da se upornost itekako isplati, dokazuju i članovi HPD-a Bilogora koji su ovih dana, zahvaljujući donaciji Hrvatskih šuma, sami izradili i postavili klupe za odmor pored Planinarskog doma Kamenitovac u Maglenči. Kako je došlo do ovog mini projekta, pojasnila nam je Vera Pauška, predsjednica HPD-a Bilogora.

Donacija balvana

-Poslali smo dopis u Hrvatske šume i molili ih donaciju drveta kako bismo izradili klupe. Oni su nam uistinu pomogli i donirali nam balvane od kojih smo mi, pak sami izradili klupe za odmor. Naš član Zvonko Godinac balvane je obradio, ispilio i pripremio ih za spajanje, a potom smo organizirali radnu akciju i dovršili posao – priča nam Vera kako su nastale klupe za odmor u kojima sada mogu uživati svi koji se upute na Kamenitovac.

<p>Radna akcija u koju su se uključili članovi HPD-a Bilogor /Foto: Vera Pauška</p>

Radna akcija u koju su se uključili članovi HPD-a Bilogor /Foto: Vera Pauška

<p>Od doniranog drveta začas su nastale klupe za odmor/Foto: Vera Pauška</p>

Od doniranog drveta začas su nastale klupe za odmor/Foto: Vera Pauška

-Bila nam je želja urediti onaj prvi dio prostora pored planinarskog doma, kada se dolazi od parkirališnog prostora. Uspjeli smo izraditi tri klupe, a još je ostalo drveta za jednu. Nekako smatram da bi taj prostor bio idealan za sve one koji ne žele koristiti terasu Kamenitovca. Tu mogu odmoriti, ručati ili popiti kavu iz termosice, a klupe ćemo svakako koristiti i mi planinari kako bismo se malo odmorili – iskrena je Vera koja dodaje da su nedavno na istom prostoru postavili i veliki pano s prikazom planinarskih staza.

Pohod na Šatorinu

Inače, osim radnih akcija na domaćem terenu, bilogorski planinari već pripremaju i akcije za nadolazeći vikend i to one u vidu planinarenja.

<p>Tri klupe su izrađene, a drveta je ostalo za još jednu/Foto: Vera Pauška</p>

Tri klupe su izrađene, a drveta je ostalo za još jednu/Foto: Vera Pauška

<p>Okrijepa nakon posla/Foto: Vera Pauška</p>

Okrijepa nakon posla/Foto: Vera Pauška

-U subotu idemo na Velebit, na Štirovaču, to je šuma na teritoriju Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Spavat ćemo u šumarskoj kući i nakon toga slijedi uspon na Šatorinu, najviši vrh srednjeg Velebita, a planiramo posjetiti i Kuću Velebita - posjetiteljski i informacijski centar Nacionalnog parka Sjeverni Velebit – odaje nam Pauška.

<p>Članovi neumorno čuvaju prirodu i održavaju sve staze prohodnima/Foto: Vera Pauška</p>

Članovi neumorno čuvaju prirodu i održavaju sve staze prohodnima/Foto: Vera Pauška