Fotografija: Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceni i kroz pjesme postao dio života mnogih/Foto: POU Daruvar
Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceni i kroz pjesme postao dio života mnogih/Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino stiže film o životu jednog od najomiljenijih folk pjevača na ovim prostorima

Inspiriran istinitim događajima, film donosi priču o Džeju Ramadanovskom iz najranije mladosti pa sve do velikog uspjeha. Iako nije imao lako djetinjstvo, uspio je zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceniU redovnom daruvarskom kino programu ovoga tjedna pogledajte komičnu dramu "The Holdovers" (svježi dobitnik Oscara za sporednu žensku ulogu). Prikazuje se u četvrtak u 20 sati te u petak i subotu od 17 i 30 sati.

Zatim biografsku dramu o životu Džeja Ramadanovskog "Nedjelja". Možete ju pogledati u petak i subotu od 20 sati te u nedjelju od 17 sati.

Te biografsku dramu o životu svete Franceske Cabrini "Majka Cabrini" koja se prikazuje u nedjelju u 19:30 sati.

Komična drama "The Holdovers"

Nakon mnogih nagrada koje je osvojio na festivalima diljem svijeta ovaj film je nominiran u 5 kategorija za nagradu Oscar uključujući za najbolji film. Od tih pet nominacija, na kraju je jedan kipić i osvojen, i to Da'Vine Joy Randolph za sporednu žensku ulogu.

Od hvaljenog redatelja Alexandera Paynea, film prati drskog profesora u prestižnoj američkoj školi koji je prisiljen ostati na kampusu tijekom božićnih praznika kako bi čuvao šačicu učenika koji nemaju kamo otići. Naposljetku uspostavi nevjerojatnu vezu s jednim od njih – oštećenim, pametnim izazivačem problema — i s glavnom kuharicom škole, koja je upravo izgubila sina u Vijetnamu.

Biografska drama "Nedjelja"

Ovaj regionalni hit prati život jednog od najomiljenijih folk pjevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog.

Inspiriran istinitim događajima, donosi priču o Džeju iz najranije mladosti pa sve do velikog uspjeha koji je ostvario. Iako nije imao lako djetinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceni i kroz pjesme postao dio života mnogih.

Biografska drama "Majka Cabrini"

Od redatelja film „Zvuk slobode” (Sound of Freedom) dolazi biografski film o jednoj od najutjecajnijih osoba na prijelazu u 20. stoljeće: Sv. Franciski Cabrini.

Temeljen na istinitoj priči o borbi jedne žene za jednakost, zdravlje i sreću useljeničke siročadi.

Franciska se u proljeće 1889. godine iskrcala u New Yorku i ubrzo postala majka talijanskih iseljenika. Cijeli se život borila za one na marginama društva. U najvećim američkim gradovima osnivala je škole, bolnice, sirotišta, konvikte i ubožnice. Za svoje redovnice birala je vedre i radosne djevojke i žene. Uz poduzetništvo, odlučnost i odvažnost, Cabrini je stvarala mjesta puna suosjećanja i vječnog nasljeđa.

Film je na raspored uvršten zahvaljujući angažiranju lokalnih kršćanskih župa čiji će vjernici organizirano doći na projekciju, ali je javna i dostupna i za svekoliko drugo pučanstvo kao i sve ostale redovne projekcije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!