Fotografija: Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceni i kroz pjesme postao dio života mnogih/Foto: POU Daruvar
Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceni i kroz pjesme postao dio života mnogih/Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino stiže film o životu jednog od najomiljenijih folk pjevača na ovim prostorima

Inspiriran istinitim događajima, film donosi priču o Džeju Ramadanovskom iz najranije mladosti pa sve do velikog uspjeha. Iako nije imao lako djetinjstvo, uspio je zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceni



U redovnom daruvarskom kino programu ovoga tjedna pogledajte komičnu dramu "The Holdovers" (svježi dobitnik Oscara za sporednu žensku ulogu). Prikazuje se u četvrtak u 20 sati te u petak i subotu od 17 i 30 sati.

Zatim biografsku dramu o životu Džeja Ramadanovskog "Nedjelja". Možete ju pogledati u petak i subotu od 20 sati te u nedjelju od 17 sati.

Te biografsku dramu o životu svete Franceske Cabrini "Majka Cabrini" koja se prikazuje u nedjelju u 19:30 sati.

Komična drama "The Holdovers"

Nakon mnogih nagrada koje je osvojio na festivalima diljem svijeta ovaj film je nominiran u 5 kategorija za nagradu Oscar uključujući za najbolji film. Od tih pet nominacija, na kraju je jedan kipić i osvojen, i to Da'Vine Joy Randolph za sporednu žensku ulogu.

Od hvaljenog redatelja Alexandera Paynea, film prati drskog profesora u prestižnoj američkoj školi koji je prisiljen ostati na kampusu tijekom božićnih praznika kako bi čuvao šačicu učenika koji nemaju kamo otići. Naposljetku uspostavi nevjerojatnu vezu s jednim od njih – oštećenim, pametnim izazivačem problema — i s glavnom kuharicom škole, koja je upravo izgubila sina u Vijetnamu.

Biografska drama "Nedjelja"

Ovaj regionalni hit prati život jednog od najomiljenijih folk pjevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog.

Inspiriran istinitim događajima, donosi priču o Džeju iz najranije mladosti pa sve do velikog uspjeha koji je ostvario. Iako nije imao lako djetinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na glazbenoj sceni i kroz pjesme postao dio života mnogih.

Biografska drama "Majka Cabrini"

Od redatelja film „Zvuk slobode” (Sound of Freedom) dolazi biografski film o jednoj od najutjecajnijih osoba na prijelazu u 20. stoljeće: Sv. Franciski Cabrini.

Temeljen na istinitoj priči o borbi jedne žene za jednakost, zdravlje i sreću useljeničke siročadi.

Franciska se u proljeće 1889. godine iskrcala u New Yorku i ubrzo postala majka talijanskih iseljenika. Cijeli se život borila za one na marginama društva. U najvećim američkim gradovima osnivala je škole, bolnice, sirotišta, konvikte i ubožnice. Za svoje redovnice birala je vedre i radosne djevojke i žene. Uz poduzetništvo, odlučnost i odvažnost, Cabrini je stvarala mjesta puna suosjećanja i vječnog nasljeđa.

Film je na raspored uvršten zahvaljujući angažiranju lokalnih kršćanskih župa čiji će vjernici organizirano doći na projekciju, ali je javna i dostupna i za svekoliko drugo pučanstvo kao i sve ostale redovne projekcije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!