Fotografija:
"Jedan život"/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino stiže istinita priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

"Jedan život" je priča o mladom brokeru iz Londona koji je spasio 669 djece od nacističkih progona u mjesecima prije Drugog svjetskog rataNa repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva naslova. Riječ je o biografskoj povijesnoj drami "Jedan život" i ZF akcijskoj avanturističkoj drami "Dina: Drugi dio".

"Jedan život"

Nicky je posjetio Prag u prosincu 1938. godine i pronašao obitelji koje su pobjegle pred usponom nacista u Njemačkoj i Austriji. Jedan život je istinita priča o Sir Nicholasu ‘Nickyu’ Wintonu, mladom brokeru iz Londona kojeg tumači Johnny Flynn, koji je zajedno s Trevorom Chadwickom i Doreen Warriner iz Britanskog odbora za izbjeglice u Čehoslovačkoj, spasio 669 djece od nacističkih progona u mjesecima prije Drugog svjetskog rata.

Nicky je posjetio Prag u prosincu 1938. godine i pronašao obitelji koje su pobjegle pred usponom nacista u Njemačkoj i Austriji, živeći u očajnim uvjetima s malo ili nimalo skloništa i hrane, te pod prijetnjom nacističke invazije. Shvatio je da je počinje utrka s vremenom. Koliko djece on i njegov tim mogu spasiti prije nego što se granice zatvore?

Film je na rasporedu u četvrtak od 19 sati te u petak i subotu od 17 sati.

"Dina: Drugi dio"

Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta i nastavak znanstveno-fantastičnog spektakla okuplja spektakularnu A listu glumaca.

Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

Ovaj film pogledajte u petak od 19.15 sati te u subotu i nedjelju od 19 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!