Fotografija: "Stric" je na pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatne arene za scenarij i kostimografiju/Foto: PUO Daruvar
"Stric" je na pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatne arene za scenarij i kostimografiju/Foto: PUO Daruvar

U daruvarsko kino ovog tjedna stiže napeti hrvatski triler "Stric"

Film je svjetsku premijeru imao filmskom festivalu u Karlovim Varima, u sklopu natjecateljskog programa Proxima, gdje je nagrađen posebnim priznanjem žirija



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se čak tri filma. Riječ je o animiranoj akcijskoj komediji "Mačak u čizmama: Posljednja želja", akcijskom krimi trileru "Poker Face" i drama trileru "Stric".

"Mačak u čizmama: Posljednja želja"

Ove godine vraća se svima omiljena mačka koja voli mlijeko, prevrtljiva je i prkosi strahu. Po prvi put u više od desetljeća, DreamWorks Animation predstavlja novu pustolovinu u Shrekovom svemiru dok odvažni odmetnik Mačak u čizmama otkriva da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje sigurnosti uzeli danak. Mačak je spalio osam od njegovih devet života, iako je usput izgubio broj.

Vraćanje tih života poslat će Mačka u čizmama na njegovu najveću potragu dosad – na epsko putovanje u Crnu šumu kako bi pronašao mitsku Zvijezdu želja i vratio svoje izgubljene živote. Sa samo jednim preostalim životom, Mačak će se morati poniziti i zatražiti pomoć od svoje bivše partnerice i neprijateljice: zanosne Kitty meke šape. Njihovoj potrazi pridružit će se i brbljavi i veseli Pas. Zajedno će naš herojski trio morati ostati korak ispred Zlatokose i zločinačke obitelji Tri medvjeda, Jacka Hornera te zastrašujućeg vuka.

Ova animirana komedija na rasporedu je u četvrtak i petak od 18 sati te u subotu i nedjelju od 17 sati.

"Poker Face"

Poker Face prati grupu prijatelja koji igraju godišnju partiju pokera, no ove večeri ulozi su povećani te se sada radi o životu i smrti. Domaćin ovog druženja je tehnološki milijarder i nepopravljivi kockar Jake Foley (Crowe). Glavna nagrada je takva da joj nitko ne može odoljeti: 25 milijuna dolara.

Za sudjelovanje u igri morat će se odreći jedine stvari koju su u životu pokušali sačuvati… svoje tajne. Kako se igra odvija, prijatelji će otkriti što je zapravo na kocki.

Ovaj film možete pogledati u petak od 20 te u subotu i nedjelju od 19 sati.

"Stric"

Obitelj dočekuje svog voljenog strica koji se iz Njemačke vraća kući za blagdane. Okupljena obitelj uživa u Božićnom ručku. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vrijeme Božića. Osim svečane purice, nožem se može rezati i napetost.

Film je svjetsku premijeru imao filmskom festivalu u Karlovim Varima, u sklopu natjecateljskog programa Proxima, gdje je nagrađen posebnim priznanjem žirija. Nakon toga prikazan je na pulskom filmskom festivalu gdje je osvojio Zlatne arene za scenarij i kostimografiju.

Novi hrvatski film na rasporedu je u četvrtak od 20 te u subotu i nedjelju od 21 sat.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!