Fotografija: Šesti autobus novi je film o Vukovaru/ Foto: POU Daruvar
Šesti autobus novi je film o Vukovaru/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino ovog tjedna stiže dugoiščekivana ratna drama o Vukovaru

Tijekom pada Vukovara u jedan od autobusa ukrcani su zarobljeni branitelji i ranjenici čija se sudbina ni nakon 30 godina ne zna



Ovog tjedna na repertoaru daruvarskog kina nalaze se dva filma i to "Šesti autobus" i "Meni". Ratna drama "Šesti autobus" prikazuje se prigodno uz Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

 "Šesti autobus"

Tijekom pada Vukovara u jedan od autobusa ukrcani su zarobljeni branitelji i ranjenici, a čija se sudbina ni nakon 30 godina ne zna.

Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen, i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva i čak se boji. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem.

Novi film o Gradu Heroju možete pogledati u četvrtak od 18. 30 sati te u petak, subotu i nedjelju od 18 sati.

"Meni"

Iznimno neobičan spoj horora, trilera i komedije redatelja Marka Myloda, autora serija kao što su “Shameless”, “Game of Thrones” i “Succession”, a cijela je priča smještena u svijet visoke kuhinje.

Mladi par (Anya Taylor Joy i Nicholas Hoult) putuje na udaljeni otok kako bi večerali u ekskluzivnom restoranu u kojem je kuhar (Ralph Fiennes) pripremio raskošan jelovnik, uz nekoliko šokantnih iznenađenja.

Ovaj komični horor na rasporedu je u petak od 20. 30 te u subotu i nedjelju od 20 sati.