Fotografija: Film se prikazuje u sklopu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama/ Foto: POU Daruvar
Galerija
Film se prikazuje u sklopu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino stiže drama o razotrivanju seks skandala koji su uzdrmali Hollywood

Hollywood je sad napokon spreman ispričati priču o ustrajnosti dviju novinarki koje su razotkrile jedan od najvećih seks skandala dotad moćnog producenta Harveya Weinsteina



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o animiranoj akcijskoj avanturi "Čudesan svijet" i drami "Ona je rekla". Ovim drugim naslovom prigodno se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

"Čudesan svijet"

Originalna obiteljska akcijska avantura studija Walt Disney Animation predstavlja legendarnu obitelj istraživača koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom zajedno sa šarolikom ekipom koja uključuje nestašnu mrlju, tronožnog psa i mnoštvo proždrljivih stvorenja.

Film možete pogledati od četvrtka do nedjelje od 18 sati.

"Ona je rekla"

Novinarke New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor su zaslužne za razotkrivanje seksualnih skandala dotad moćnog Hollywoodskog producenta Harveya Weinsteina.

Hollywood je sad napokon spreman ispričati priču o ustrajnosti dviju novinarki koje su razotkrile jedan od najvećih seks skandala u filmskom svijetu. Ona je rekla (She Said) film je zasnovan na bestseleru New York Timesa “Ona je rekla: Kako je objavljivanje priče o seksualnom uznemiravanju rasplamsalo pokret”.

Carey Mulligan i Zoe Kazan u ovom filmu glume navedene novinarke New York Timesa, Megan Twohey i Jodi Kantor. Priča koju su razotkrile pokrenula je pokret #Metoo te razbila desetljeća šutnje o temi seksualnih napada u Hollywoodu i zauvijek promijenila američku kulturu.

Mulligan je osvojila nominaciju za Oscara zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Djevojka koja obećava (2020.), filmu poznatom po načinu na koji se bavi temom seksualnog uznemiravanja.

"Ona je rekla"/ Foto: POU Daruvar
"Ona je rekla"/ Foto: POU Daruvar

Uz nju glumi Kazan, poznata po svojim ulogama u drami Zavjera protiv Amerike (2020.) i romantičnoj komediji Moja ljubavna priča (2017.)

Film Ona je rekla režirala je dobitnica Emmyja Maria Schrader, a jedan od producenata je Brad Pitt sa svojom produkcijskom kućom Plan B.

Drama "Ona je rekla" na rasporedu je od petka do nedjelje u 20 sati.