Fotografija:
"Cvrčak i mravica" prvi je hrvatski animirani 3D film/ Foto: POU Daruvar

U daruvarskom kinu pogledajte prvi hrvatski dugometražni 3D animirani film

Rad na filmu trajao je 12 godina (od 2010. do 2022.), a još u fazi postprodukcije rezerviran je za prikazivanje u dvadesetak zemalja



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o animiranoj avanturi "Cvrčak i mravica" te akcijskoj komediji "Operacija Fortune".

"Cvrčak i mravica"

Film je nastao prema uspješnoj dječjoj predstavi baziranoj na Ezopovoj basni i La Fontaineovoj pjesmi. Cvrčak Ket voli svirati sa svojim bendom i zabavljati bezbrižne kukce iz okolice. Na Cvrčelli zabava nikad ne prestaje, a zima je tek izmišljotina uštogljenih mrava i teoretičara zavjere.

U blizini živi mravica Antoneta, u društvu posvećenom graditeljstvu, disciplini i radu. Glazba je strogo zabranjena. Kad se Ket i Antoneta sretnu, među njima se brzo razvija bliskost. Može li Antoneta spasiti cvrčke od zime prije nego što je prekasno?

Inače, ovaj film prvi je hrvatski dugometražni 3D animirani film. Rad na filmu trajao je 12 godina (od 2010. do 2022.). Film je još u fazi postprodukcije rezerviran za prikazivanje u dvadesetak zemalja.

Ovaj film na rasporedu je u četvrtak, subotu i nedjelju od 18 sati.

"Operacija Fortune"

Od redatelja Guya Ritchieja dolazi nova sofisticirana akcijska komedija s Jasonom Stathamom u ulozi super špijuna. Super špijun Orson mora pronaći i zaustaviti prodaju nove ubojite tehnologije koju prodaje milijarderski krijumčar oružja Greg Simmonds.

Nevoljko udružen s ekipom najboljih operativaca na svijetu, Fortune i njegova ekipa regrutiraju najveću hollywoodsku filmsku zvijezdu Dannyja Francesca, da im pomogne u njihovoj misiji spašavanja svijeta.

Ovu komediju pogledajte u petak od 19 te subotu i nedjelju od 20 sati. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!