Fotografija: Novi nastavak Avatara stiže u daruvarsko kino/ Foto: POU Daruvar
Novi nastavak Avatara stiže u daruvarsko kino/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino ovog tjedna stiže megahit Jamesa Camerona: "Avatar: Put vode"

U filmu glumi i Kate Winslet, iako se zaklela da s Cameronom neće više raditi nakon ‘Titanica‘Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalazi se film koji košta 400 milijuna dolara. Naravno, riječ je o novom Avataru.

"Avatar: Put vode"

U prvom filmu se epska priča odvija 2154. godine na Pandori, izmišljenom svijetu u dalekom planetarnom sustavu. Ljudi su pristigli na Pandoru kako bi iskorištavali njene izvore vrijednih minerala, čemu se protive domoroci Na'vi, čije se poimanje svijeta zasniva na suživotu s prirodom. Kako bi se približili domorocima, skupina znanstvenika genetičkim inženjerstvom stvara tzv. "avatare", tijela naizgled jednaka Na'vijima, ali daljinski upravljana ljudskim umom.

Jake Sully (Sam Worthington) je bivši marinac prikovan za invalidska kolica. Bez obzira na invaliditet, Jake je ratnik i borac. Regrutiran je i poslan na Pandoru, daleki planet na kojem korporacije vade rijedak mineral kojim će riješiti energetsku krizu na Zemlji. Budući da je Pandorina atmosfera otrovna, stvoren je Program Avatar kojim se ljudska svijest spaja na avatar, biološko tijelo koje može preživjeti na smrtonosnom Pandorinom zraku.

Avatari su genetski modificirani hibridi ljudskog DNK i DNK Na'vija, urođenika s Pandore. Ponovno rođen u svom avataru, Jake može hodati. Njegova je misija infiltrirati se među Na'vije koji su postali glavna prepreka vađenju dragocjene rude. No, stvari krenu drugim smjerom kada lijepa Na'vijka Neytiri (Zoe Saldana) spasi Jakeu život...

Desetljeće nakon prvog dijela

Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!