Fotografija: Koncert počinje u 12 i 30/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Galerija
Koncert počinje u 12 i 30/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar

Ivana Vukojević i Zrinka Ivančić Cikojević u srijedu nastupaju u Daruvaru: "Ulaz je besplatan"

Što se repertoara tiče, glazbenice će izvesti djela Roberta Schumanna, Dubravka Palanovića i Carl Maria Widora



Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar nastavlja s organizacijom sjajnih koncerata klasične glazbe. Po pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medije, u srijedu, 29. studenog, u kinodvorani predstavit će se Ivana Vukojević na flauti te Zrinka Ivančić Cikojević na klaviru.

Da će ljubitelji klasične glazbe i ovog puta moći itekako uživati, najbolje govore dosadašnja postignuća ove dvije glazbenice. Naime, Ivana Vukojević do sada je već dobila deset prvih nagrada iz flaute, među kojima se ističe prva nagrada i laureat na natjecanju Flauta Aurea u Zagrebu. Pored toga,Ivana Vukojević je i članica Zagrebačkog ansambla flauta, jedinog takvog ansambla u Hrvatskoj.

Ivana Vukojević/ Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Ivana Vukojević/ Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar

S druge strane, Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih komornih glazbenika. Uz zapaženu koncertnu aktivnost, posljednjih je godina snimila nosače zvuka s uglednim hrvatskim glazbenicima poput Nikše Bobetka, Renate Penezić, Daliborom Cikojevićem, Dariom Golčićem.

Također, kao solist nastupala je uz pratnju svih značajnijih hrvatskih ansambala i orkestara, poput Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačkih solista, Dubrovačkog orkestra i mnogih drugih. Uz to, dobitnica je i rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu te nekoliko prvih nagrada na međunarodnim i nacionalnim natjecanjima.

Zrinka Ivančić Cikojević/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Zrinka Ivančić Cikojević/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar

Što se repertoara daruvarskog koncerta tiče, ove dvije glazbenice izvest će djela Roberta Schumanna, Dubravka Palanovića i Carl Maria Widora.

Koncert je zakazan za srijedu, 29, studenog, s početkom u 12,30 sati, a ulaz je besplatan. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!