Fotografija: Koncert je na rasporedu u 19 sati/ Foto: Elizabeta Adžaga Merčep
Galerija
Koncert je na rasporedu u 19 sati/ Foto: Elizabeta Adžaga Merčep

Mlada pijanistica Elizabeta Adžaga Merčep večeras nastupa u Daruvaru: "Ulaz je besplatan"

Zbilja smo ponosni da u našem gradu možemo ugostiti ne samo poznate i afirmirane glazbenike, već i one koji su na početku svoje sjajne karijere, kaže Vanda Cegledi



Mlada hrvatska pijanistica Elizabeta Adžaga Merčep večeras će s početkom u 19 sati održati koncert klasične glazbe u daruvarskoj kino dvorani. 

Organizator koncerta je Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, a posjetitelji će tom prilikom moći uživati u skladbama J. S. Bacha/A.Marcella: Koncert u d-molu BWV 974(I.Andante, II.Adagio iIII.Presto), J. Brahmsa: Varijacije na temu R. Schumanna op.9 i B. Papandopula: 10x1 – deset muzičkih impresija svaka po minutu trajanja.

- Iako još uvijek mlada, rođena 1994. godine, Elizabeta iza sebe već imati bogatu karijeru i obrazovanje. Zbilja smo ponosni da u našem gradu možemo ugostiti ne samo poznate i afirmirane glazbenike, već i one koji su na početku svoje sjajne karijere. Riječ je zapravo o još jednom u nizu koncerata koje podupire Ministarstvo kulture i medija, poručila je ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Vanda Cegledi.

Vrhunski koncerti u Daruvaru

Dodala je i to je koncert potpuno besplatan.

- Koncerti klasične glazbe u Daruvaru doista su vrhunski, a primjerice te iste glazbenike u možete slušati u Lisinskog, ali tada je cijena koncerta da najblaže kažem zanimljiva. Drugim riječima, Daruvarčani uistinu imaju sreću da potpuno besplatno uživaju u nastupima glazbenika koji nastupaju na svjetskim pozornicama, kazala je Cegledi.

Inače, Elizabeta Adžaga Merčep diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, gdje je radila kao vanjski umjetnički suradnik na puhačkom odjelu, a trenutno predaje klavir i komornu glazbu na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Plakat/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Plakat/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar

Također, studirala je u klasi prof. Martina Hughesa na Universitat für Musik und Darstellande Kunst u Beču u sklopu Erasmus

programa, a svoju poveznicu s Bečom nastavila je u listopadu 2018. godine kad položila je prijemni za postdiplomski studij iz komorne glazbe u klasi prof. Stefana Mendla (Wiener Klavier Trio).

Pored toga, sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je ostavila sjajne rezultate.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!