Fotografija: Od urnebesnog stand up showa do klasične glazbe/Foto: Privatni album
Galerija
Od urnebesnog stand up showa do klasične glazbe/Foto: Privatni album

U Daruvar stižu ugledni glazbenici i popularni stand up dvojac s najluđim showom u Hrvatskoj

Stand up show "Dupla doza" izvode energični Slavonac Goran Vinčić i brutalno iskreni Bosanac Marko Dejanović, a ulaznice su već rasprodane



U kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar ovih će se dana održati tri potpuno različita, ali zanimljiva programa.

Naime, u utorak 18. travnja  u 13 sati održat će se predavanje u organizaciji Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije.

Istog dana u 19 sati Glazbena škola Brune Bjelinskog organizira koncert istaknutog hrvatskog klarinetiste i pedagoga Davora Rebe u pratnji Marine Matolić na glasoviru.

Istaknuti umjetnici

Marina Matolić rođena je u Županji, a studij klavira završila je 1995. godine u klasi prof. Jurice Muraia na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osim studija klavira, Marina je dvije godine studirala čembalo u klasi prof. Višnje Mažuran, te se počela baviti komornom glazbom i korepeticijom. Postdiplomski studij klavira završila je 1999. godine u klasi prof. Zvjezdane Bašić i stekla zvanje magistre Glazbene umjetnosti.

Koncertira diljem Hrvatske, a sa istaknutim hrvatskim umjetnicima i ansamblima sudjeluje na brojnim gostovanjima i festivalima diljem Europe.

Marina Matolić i Davor Reba/Foto: Privatni album
Marina Matolić i Davor Reba/Foto: Privatni album

Davor Reba istaknuti je hrvatski klarinetist i pedagog te jedan od osnivača Hrvatskog društva klarinetista. Školovao se u Zagrebu u klasi prof. Giovannia Cavallina, a diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Josipa Tonžetića.

Usavršavao se u Antwerpenu u klasi prof. Waltera Boeykensa i na raznim seminarima. Dobitnik je 1. nagrade na posljednjem natjecanju učenika i studenata Jugoslavije.

Niz solističkih recitala

Održao je niz solističkih recitala u Hrvatskoj i inozemstvu s uvaženim pijanistima: Ljubomirom Gašparevićem, Darkom Domitrovićem, Veljkom Glodićem, Marinom Pletikosom, Martinom Cukrov, Vlastom Gyurom, Lanom Bradić, Anne Marie Wuyts i drugima. Nastupao je uz pratnju Zagrebačke Filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra i Zadarskog komornog orkestra, a suosnivač je Puhačkog okteta ZF i Septeta «Ad Libitum ZF» s kojima trenutno redovito nastupa. Od 1997. godine stalni je član Zagrebačke filharmonije, a 2001. godine i njezin solo klarinetist.

Show pun improvizacija

U srijedu 19. travnja u 20 sati u daruvarskoj kinodvorani gostuju stand up komičari Marko Dejanović i Goran Vinčić sa svojim showom "Dupla doza", najopuštenijim i "najluđim" stand up showom u Hrvatskoj.

Kako su nam otkrili u Pučkom otvorenom učilištu Daruvar, ovaj stand up dvojac je, kao uostalom i nedavno Vlatko Štampar rasprodao svoj nastup isključivo online (entrio.hr) bez ijednog fizički zaljepljenog plakata, što je svojevrsni fenomen.

"Dupla doza" je show pun spontanosti, dinamike i improvizacija. Oba komičara su svo vrijeme na pozornici, nemaju pripremljeni “scenarij”, nego puštaju da ih međusobni razgovor i razgovor s publikom vodi tako da je svaka izvedba jedinstvena.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!