Fotografija: Glazbenik Boris Leiner/Foto: Boris Kovačev/CROPIX
Glazbenik Boris Leiner/Foto: Boris Kovačev/CROPIX

Boris Leiner u Boho parku promovira svoju rock autobiografiju "Sve bio je ritam"

Leiner je napisao knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka poput Johnnyja Štulića, Darka Rundeka, Josipe Lisac i mnogih drugih



U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, u ponedjeljak, 18. srpnja u 19 sati u Boho parku održat će se promocija rock autobiografije "Sve bio je ritam" Borisa Leinera, legendarnog bubnjara Azre, Vještica, Haustora, So Mazgoona itd.

Autentično, suvremeno i zabavno štivo pisano "uz dlaku" obuhvaća najzanimljivije trenutke Leinerove bogate glazbene karijere.

Boris Leiner rođen je u Čakovcu 1957. godine. Umjetničku karijeru počao je kao rock-bubnjar, a široj hrvatskoj javnosti postao je poznat kao bubnjar Azre te po angažmanima u drugim hrvatskim glazbenim projektima. Zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom.

Naličje života celebrityja

- Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi), ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica. Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera. Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Boris Leiner će ovom knjigom "Sve bio je ritam" uzburkati uljuljkane glazbene i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam - poručuju iz bjelovarske knjižnice i dodaju kako će se program u slučaju nepovoljnog vremena održati na Studijskom odjelu Knjižnice na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru.