Fotografija: Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Bruno Šimleša danas u Boho parku predstavlja svoju posljednju uspješnicu "(P)ostati zdrav"

Knjiga "(P)ostati zdrav" namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje



Naš poznati sociolog i pisac Bruno Šimleša, inače rođeni Bjelovarčanin predstavit će danas u 18.30 sati u Boho parku svoju posljednju knjigu pod nazivom "(P)ostati zdrav". 

Knjiga "(P)ostati zdrav" našeg poznatog sociologa, kolumnista i predavača, nastavlja njegov niz uspješnica iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad objavljenih u više od 250.000 primjeraka.

Fokus na zdravlju

Bruno Šimleša ovim, desetim po redu naslovom, slavi 20 godina karijere koju su obilježili i regionalni prijevodi, između ostalih na slovenski, srpski, albanski i makedonski jezik.

Nakon "Ljubavologije" i "Škole života", koje su bile orijentirane na ljubav i (među)ljudske odnose, "(P)ostati zdrav" fokusira se na zdravlje. Šimleša kombinira vlastito iskustvo pružanja pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo. Holistički pristupajući zdravlju, Šimleša naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života.

Četiri faktora

Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga "(P)ostati zdrav" namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti okolini, odnosno svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje.