Fotografija: Foto: Tonči Plazibat/CROPIX (ilustracija)
Foto: Tonči Plazibat/CROPIX (ilustracija)

ZAR OPET? Daruvarčanka povjerovala da će dobiti 1,000.000 € pa ostala bez svog novca

Ženi se javila osoba preko društvene mreže i rekla joj da je na samrti i da baš njoj želi ostaviti svoj imetak. Daruvarčanka joj je u dva navrata uplatila novac za "neke pristojbe"Žena od 55 godina s područja Daruvara prijavila je daruvarskim policajcima da je prevarena.

Naime, kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, 55-godišnjakinja je policajcima ispričala kako joj se početkom ovog mjeseca preko društvene mreže javila osoba koja joj je ponudila svoj imetak. Rekla joj je da ukoliko želi naslijediti veliki novčani imetak, jer je ona teško bolesna i na samrti, neka uplati samo neke pristojbe i tada će naslijediti cjelokupni iznos. Radilo se o nešto malo manje od milijun eura.

Uplatila joj novac

- Oštećena je u dva navrata uplatila novac nakon čega joj se ova nepoznata osoba više nije javljala i obrisala je svoj profil s društvene mreže zbog čega se 55-godišnjakinja smatra prevarenom - kažu u policiji i ističu kako sve što zvuči dobro i primamljivo, nije tako u stvarnosti.

- Posavjetujte se s nekim od povjerenja prije bilo kakvih uplata novca i ne vjerujte osobama s kojima ne možete ostvariti kontakt u živo. Ukoliko vam netko nešto želi pokloniti ili uplatiti, sigurno vas neće tražiti da prvo vi nešto uplatite - napominju u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!