Fotografija: Foto: Pexels (ilustracija)
Foto: Pexels (ilustracija)

NOVA ŽRTVA Dao tisuću eura za mobitel pa naknadno shvatio da to nije mobitel kojeg je naručio

Bjelovarska policija traga za prevarantom koji je uzeo novac od naivnog kupca, ali mu nije isporučio traženi proizvodTeško je više i pobrojati gotovo svakodnevne prijevare koje se događaju prilikom kupnji proizvoda putem društvenih mreža, bez obzira na to koliko upozorenja policija konstantno šalje građanima da budu na oprezu.

Najnovija žrtva ovog prevarantskog "biznisa" je 45-godišnji Bjelovar koji je htio kupiti mobilni telefon. Na društvenoj mreži našao je model koji mu odgovara te je stupio u kontakt s prodavateljem. Našli su se, kaže bjelovarsko-bilogorska policija, u Bjelovaru te je muškarac predao prodavatelju tisuću eura, a on njemu mobitel.

Istraga u tijeku

No, naknadno je provjerio uređaj i shvatio da on karakteristikama uopće ne odgovara onome što je prodavatelj opisao u svom oglasu. Nije objavljeno o kojem je modelu riječ kao niti što je kupac očekivao, a što dobio.

Kako se osjetio prevarenim, odlučio je sve prijaviti policiji koja je pokrenula kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja i utvrđivanja svih okolnosti događaja.  

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!