Fotografija: 
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

Prevaranti Daruvarčanku uvjerili da je zaradila 6000 eura pa joj ispraznili bankovni račun

"Ne nasjedajte olako na primamljive dobitke. Ako vam netko želi nešto uplatiti, dovoljan mu je samo IBAN broj odnosno broj računa za uplatu", nagalašavaju iz policijeDARUVAR - Novi slučaj prijevare u kojoj je građanka ostala bez novca na računu dogodio se u Daruvaru. 

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, u ponedjeljak, 27. studenog, 50-godišnjakinja s daruvarskog područja prijavila je da su je na njezin mobilni telefon kontaktirale nepoznate osobe koje su je obavijestile kako je ostvarila dobit u iznosu od šest tisuća eura od trgovanja kriptovalutama.

Otkrila pristup računu

- Nakon više ostvarenih kontakta, ona im je dala privolu pristupa njenom mobilnom internet bankarstvu nakon čega je utvrdila da je umjesto uplate, s njezinog računa skinut poveći novčani iznos za koji je oštećena, a nakon čega je shvatila da se radi o prijevari, pojašnjavaju iz policije.

Upozoravaju isto tako građane da uvijek budu oprezni i sumnjičavi, pogotovo kad se od njih traže njihovi bankovni podatci.

- Ne nasjedajte olako na ovakve primamljive dobitke. Ako vam netko i želi nešto uplatiti dovoljan mu je samo IBAN broj odnosno broj računa za uplatu.

Upozorenje iz policije

Kako ne trebate dijeliti podatke sa svojih bankovnih kartica i osobnih dokumenata, tako nikada nemojte nikome davati podatke svog mobilnog internet bankarstva.

I uvijek imajte na umu da nema olako i brzo zarađenog novca bez da netko drugi tu nema svoj interes. Ako se nešto čini predobro da bude istinito, vjerujte zasigurno i nije istinito, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!