Fotografija: Policajci PU bjelovarsko-bilogorske svaki vikend provode akciju pojačanog nadzora vozača/Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)
Policajci PU bjelovarsko-bilogorske svaki vikend provode akciju pojačanog nadzora vozača/Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)

Vozač u Daruvaru napuhao 1,90 promila, drugi u Doljanima jurio 88 km/h

U tri dana ukupno je utvrđeno čak 186 prometnih prekršaja, a gotovo polovica njih odnosi se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske
Tijekom vikenda policijski službenici proveli su još jednu akciju na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Posebnu pozornost posvetili su sprečavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja u prometu, kao što su nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima.

90 vozača vozilo prebrzo

U tri dana ukupno je utvrđeno čak 186 prometnih prekršaja, od koji se njih deset odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Neslavni rekorder po tom pitanje je 32-godišnji vozač kojemu je u Daruvaru izmjerena koncentracija alkohola iznosila 1.90 g/kg. 

- Nadalje, utvrđeno je i 90 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Doljanima i ona je iznosila 88 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h. Također, kod 18 vozača ustanovljeno je nekorištenje sigurnosnog pojasa, dok je njih sedam nepropisno koristilo mobitel tijekom upravljanja vozilom, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

U 3 sata 47 prekršaja

Spomenimo i to da je u petak 20. kolovoza od 9 do 12 sati provedena županijska akcija na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, odnosno nepoštivanje prometnog znaka STOP, kao i na ugrožavajuće radnje u prometu i nekorištenja pokazivača smjera.

- U toj akciji ukupno je utvrđeno 47 prometnih prekršaja od čega je njih 37 bilo u skladu s akcijom. Točnije, 18 prekršaja odnosilo se na nekorištenja pokazivača smjera, dok je ustanovljeno 19 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka STOP. Za utvrđene prekršaje izdano je 35 upozorenja, tri izvješća o počinjenom prešaju te tri naplaćene novčane kazne, dodali su iz policije. 

Proteklog vikenda na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se i pet  prometnih nesreća, a sve su bile s materijalnom štetom. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na bjelovarskom i daruvarskom području dok se jedna prometna nesreća dogodila na čazmanskom području.