Fotografija: Policajci PU bjelovarsko-bilogorske svaki vikend pojačano nadziru vozače/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Policajci PU bjelovarsko-bilogorske svaki vikend pojačano nadziru vozače/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Policija uhvatila čovjeka kako vozi bicikl s čak 2,54 promila u krvi

Policija je uhvatila 34 vozača kako voze brže od dopuštenog, a najveća brzina izmjerena je u Daruvaru. Iznosila je 82 kilometra na sat na dionici gdje je ograničenje 50.Policajci PU bjelovarsko-bilogorske su tijekom proteklog vikenda pojačano kontrolirali vozače na brzinu, alkohol, a provjeravali su i jesu li vezani pojasem i koriste li mobitel tijekom vožnje. 

Mobitel i pojas

Policija je uhvatila 34 vozača kako voze brže od dopuštenog, a najveća brzina izmjerena je u Daruvaru. Iznosila je 82 kilometra na sat na dionici gdje je ograničenje 50. Čak 15 vozača zatečeno je s mobitelom u ruci, šest ih nije bilo vezano pojasem i šest ih je vozilo pijano. Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,54 promila utvrđena je kod 57-godišnjeg bicikliste.

Četiri prometne nesreće

"U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Grubišnog Polja, jedna na bjelovarskom području i jedna na daruvarskom području.Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.