Fotografija: Policajci PU bjelovarsko-bilogorske svaki vikend provode akciju pojačanog nadzora vozača/Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)
Policajci PU bjelovarsko-bilogorske svaki vikend provode akciju pojačanog nadzora vozača/Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)

Mlada Bjelovarčanka napuhala 2,07 promila i odnijela neslavnu titulu najpijanije vozačice

Policija je i tijekom proteklog vikenda pojačano kontrolirala vozače na brzinu i alkohol, a provjeravali su i jesu li vezani pojasem i koriste li mobitel tijekom vožnjePolicijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu i u svoje statistike upisali ukupno 127 prekršaja.

Jurio po Ćurlovcu

Najviše prekršaja odnosilo se kao i obično na prekoračenje brzine, njih čak 50, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Ćurlovcu. Iznosila je 90 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h. Pojasom nije bilo vezano 26 vozača, a troje ih je koristilo mobitel tijekom vožnje.

Policajci su uhvatili i 12 pijanih vozača, a najpijanija je bila 24-godišnjakinja u Bjelovaru kojoj je alkotestom utvrđeno čak 2,07 promila alkohola u krvi.

Pet nesreća

"U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreća, od toga četiri prometne nesreće s materijalnom štetom na bjelovarskom, garešničkom, daruvarskom i čazmanskom području i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom na bjelovarskom području. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.