Fotografija: Za dane vikenda najavljena je nova policijska akcija u kojoj će se kontrolirati stanje na prometnicama/
Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)
Za dane vikenda najavljena je nova policijska akcija u kojoj će se kontrolirati stanje na prometnicama/ Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)

Kroz Kupinovac projurio dvostruko brže od dopuštenog! Za vikend pojačana kontrola prometa

U svega osam sati zabilježeno je čak 136 prometnih prekršaja, od kojih se njih 130 odnosilo na prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, što je i bio primarni fokus akcije, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske
Tijekom jučerašnjeg dana, točnije u periodu između 12 i 20 sati bjelovarsko-bilogorska policija provela je najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu. U tih osam sati zabilježeno je čak 136 prometnih prekršaja, od kojih se njih 130 odnosilo na prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, što je i bio primarni fokus akcije. 

- Od ukupnog broja prekršaja, njih 62 je utvrđeno u prekoračenju 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja, 31 prekršaj u rasponu od 20-30 km/h, 36 prekršaja 30-50 km/h te jedan prekršaj preko 50 km/h u naseljima, izvijestili su iz policije.

Kako kažu, mjesto najveće izmjerene brzine je u Kupinovcu i ona je iznosila 121 km/h na dionici ceste na kojemu je ograničenje 60 km/h.

Pojačana aktivnost za vikend

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica,  od danas 13. do nedjelje 15. kolovoza na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija će poduzimati pojačane aktivnosti.

- Posebno ćemo nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa, dodali su. 

U subotu kontrola alkohola

Također, policijski službenici će na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u noći sa subote na nedjelju 14./15. kolovoza, svoje aktivnosti usmjeriti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova.

- Podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća. I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti, zaključili su iz bjelovarske policije.