Fotografija: Policija je posebno provjeravala brzinu, alkohol, mobitel i vožnju bez pojasa/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix
Policija je posebno provjeravala brzinu, alkohol, mobitel i vožnju bez pojasa/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Vozač u Martincu kod Bjelovara napuhao čak 2,89 promila

U vikend akciji djelatnici PU bjelovarsko-bilogorske utvrdili su 116 prometnih prekršaja, a u istom razdoblju dogodilo se sedam prometnih nesreća. U jednoj od njih dvije osobe lakše su ozlijeđeneProteklog vikenda djelatnici PU bjelovarsko-bilogorske proveli su akciju pojačane kontrole prometa, u kojoj su ukupno utvrdili 116 prekršaja. U petak je posebna pozornost bila usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, a u samo tri sata akcije utvrđena su 30 takva prekršaja.

U tim prekršajima izdano je 21 upozorenje, sedam izvješća o počinjenom prekršaju, naplaćena je jedna mandatna kazna i izdan je jedan obavezni prekršajni nalog.

Neslavni rekorderi

Također, tijekom vikenda utvrđeni su i ostali prekršaji poput pet slučaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini od 2,89 g/kg izmjerena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila u Martincu. 

Nadalje, policijski službenici zabilježili su i 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća izmjerene nedopuštena brzina je bila na području Daruvara i iznosila je 93 km/h gdje je ograničenje 50 km/h.

Pored toga, utvrđeno je i dodatnih pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,13 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te 25 ostalih prekršaja.

Sedam prometnih nesreća

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća od kojih su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lakše ozlijeđene, a ostale prometne nesreće su bile samo s materijalnom štetom, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Također, dodaju i to da se poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu i dalje nastavlja, a ovim putem ponovno pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.