Fotografija: 56-godišnjak je vozio s 2,71 promila u krvi/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ILUSTRACIJA)
56-godišnjak je vozio s 2,71 promila u krvi/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ILUSTRACIJA)

VIKEND REKORDER Muškarac (56) u Dišniku vozio s 2,71 promila

Policijski su službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 70 prometnih prekršaja, a dogodilo se sedam prometnih nesreća, kažu iz policijeU noći sa subote na nedjelju, 16./17. travnja,  na području policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provedena je preventivno-represivna akcija na prekršaje alkoholiziranosti vozača.

- Tom prilikom policijski su službenici ukupno utvrdili 21 prometni prekršaj, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje alkoholiziranosti vozača, utvrđeno je 14 takvih prekršaja. U akciji su prekontrolirana 104 vozilo, a 85 vozača je alkotestirano, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U V. Dapčevici jurio 102 km/h

Nadalje, tijekom vikenda, od 15. do 17 travnja, policajci su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Tako je proteklog vikenda ukupno utvrđeno 70 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:

- 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (uračunati prekršaji iz provedene akcije), od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.71 g/kg, izmjerena kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila u Dišniku,

- 17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je Velikoj Dapčevici i ona je iznosila 102 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h,

- 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

- 27 ostalih prekršaja.

Sedam prometnih nesreća

- U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća. Od toga šest s materijalnom štetom, tri na bjelovarskom te po jedna na čazmanskom, daruvarskom i grubišnopoljskom području. Prometna nesreće s lakše ozlijeđenom osobom dogodila se na čazmanskom području, kažu iz bjelovarske policije. 

Dodaju i to da se s ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu nastavlja i dalje.