Fotografija: Policija je i proteklog vikenda imala pune ruke posla/
Foto: Danijela Peracic/CROPIX (ilustracija)
Policija je i proteklog vikenda imala pune ruke posla/ Foto: Danijela Peracic/CROPIX (ilustracija)

Neslavni vikend rekorder: Projurio kroz Doljane sa 113 kilometara na sat

Uhvaćeno je i pet pijanih vozača. Najveću koncentraciju alkohola od 1,58 g/kg imao je 28-godišnji vozač osobnog automobila u DaruvaruStigli su rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 11. do 13. ožujka 2022. godine, a i ovoga puta policijski su službenici imali pune ruke posla.

- Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda u ožujku nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Tako su sveukupno proteklog vikenda utvrdili 129 prometna prekršaja od čega izdvajamo:                          

pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,58 g/kg utvrđena kod 28-godišnjeg muškarca, vozača osobnog automobila u Daruvaru,

-  61 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Daruvaru odnosno u Doljanima i ona je iznosila 113 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,

S mobitelom i bez pojasa

-  17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

-  36 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena., poručuju iz PU bjelovarsko - bilogorske te i nadalje pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i pravila jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.