Fotografija: Muškarac koji je napuhao 1,69 promila neslavni je rekorder vikenda/ Foto: Goran Sebelic/CROPIX (ilustracija)
Muškarac koji je napuhao 1,69 promila neslavni je rekorder vikenda/ Foto: Goran Sebelic/CROPIX (ilustracija)

REKORDER VIKENDA Muškarac (28) u Donjem Daruvaru vozio s 1,69 promila

Ovog vikenda policijski službenici su utvrdili i sankcionirali 131 prometni prekršaj na području naše policijske uprave, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorskePolicijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.

Kako kažu, ukupno je utvrđen 131 prometnih prekršaj.

Provjera sigurnosnih pojaseva

- U petak, 8. travnja, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na nadzor nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima u samo četiri sata akcije utvrđena su 34 takvih prekršaja, kažu iz policije.

Dodaju i to da su zabilježena 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem sjedištu i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na stražnjem sjedištu vozila.

Kroz Male Zdence jurio 102 km/h

Od ostalih prekršaja izuzev akcije u petak utvrđena su još:

-  11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,69 g/kg utvrđena kod 28-godišnjeg muškarca, vozača osobnog automobila u Donjem Daruvaru,

-  25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Malim Zdencima i ona je iznosila 102 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h,

-  još dodatno 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-  7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

36 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena.  

- I nadalje pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i pravila jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.