Fotografija: Očevid su obavili policajci iz Pakraca/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ilustracija)
Očevid su obavili policajci iz Pakraca/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ilustracija)

U nesreći u Kusonjama ozlijeđeno dijete (4) koje nije bilo u autosjedalici niti je bilo vezano

Dijete u dobi od četiri godine, srećom, samo je lakše ozlijeđeno dok je 51-godišnja vozačica teretnog automobila teško ozlijeđenaDvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 8 sati u Kusonjama kod Pakraca.

Sudeći prema informacijama PU požeško-slavonske, nesreću je skrivila 33-godišnja vozačica koja se svojim Opelom osječkih registracija uključivala u promet iz dvorišta, ali se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, niti je propustila sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

Pokušala izbjeći sudar

U tom trenutku naišao je teretni automobil marke Volkswagen zagrebačkih registracija kojim je upravljala 51-godišnjakinja. Ona je izlaskom iz nepreglednog zavoja uočila kako se Opel uključuje u promet, pokušala je izbjeći sudar tako što je vozilom djelomično prešla u suprotnu prometnu traku, no prednjim dijelom svog vozila udarila je u prednji desni dio Opela.

51-godišnja vozačica u nesreći je teško ozlijeđena, dok je dijete u dobi od četiri godine koje se nalazilo kao putnik u Opelu i koje nije bilo u dječjoj sjedalici niti je bilo vezano sigurnosnim pojasom, lakše ozlijeđeno.

Obavijest socijalnoj službi

Protiv 33-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te izvješće zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također slijedi i obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.