Fotografija: Protiv 71-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru/Foto: Mate Piskor/CROPIX/Robert Mihaljevic/CROPIX
Protiv 71-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru/Foto: Mate Piskor/CROPIX/Robert Mihaljevic/CROPIX

Stariji Bjelovarčanin (71) u kući i na imanju skrivao čitav arsenal oružja: "Pušku posuđivao susjedu"

"Pronađeno je 328 puščanog i pištoljskog streljiva, 2 električne detonatorske kapisle, 6 vježbovnih upaljača, 2 spremnika za automatsku pušku, tijelo ručne bombe i dva pištolja", kažu iz policijePolicijski službenici Policijske postaje Bjelovar 10. listopada su, temeljem naloga suda, obavili pretragu kuće u Bjelovaru, osobnog automobila i kuće u okolici Bjelovara kojima se koristi 71-godišnjak, javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

- Prilikom pretrage je pronađeno i od 71-godišnjaka privremeno oduzeto 328 komada puščanog i pištoljskog streljiva raznog kalibra, 2 komada električne detonatorske kapisle, 6 komada vježbovnih upaljača, 2 spremnika za automatsku pušku, tijelo ručne bombe bez eksplozivnog naboja i dva pištolja koje je 71-godišnjak držao uz dozvolu za držanje oružja, ali na nepropisan način. Oduzeta je i zračna puška registrirana na 71-godišnjaka koju je posudio 63-godišnjaku, pojašnjavaju iz policije.

Kaznena prijava

Dodaju kako protiv 71-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka1. Kaznenog zakona.

- Za oružje koje je 71-godišnjak držao uz dozvolu, ali u suprotnosti sa zakonskim odredbama protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 33. stavka1. i članka 36. stavka 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Podsjećamo građane na akciju „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i pozivamo sve one koji ilegalno posjeduju oružje streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da isto dragovoljno predaju policiji i na taj način učine svoju okolinu sigurnijom i izbjegnu sankcije, kažu iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!