Fotografija: 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak/Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak/Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)

U 2022. godini građani policiji predali 45 puški, 10 pištolja, pet ručnih bombi, 3,8 kg eksploziva..."

Značajan broj građana policiji je predao oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstava. Na taj način su otklonili opasnost iz svoje okoline te su dali doprinos većoj sigurnosti svih građana, zadovoljni su u policijiPU bjelovarsko - bilogorska objavila je rezultate akcije „Manje oružja, manje tragedija“ u 2022. godini. Kako kažu, građani su u minuloj godini predali velik broj oružja i streljiva.

-Značajan broj građana Bjelovarsko-bilogorske županije odlučio je u 2022. godini policiji dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstava, a koja su u svojem posjedu imali nezakonito te su tako izbjegli mogući kazneni ili prekršajni postupak. Na taj način su otklonili opasnost iz svoje okoline te su dali doprinos većoj sigurnosti svih građana.

Odazivajući se na kontinuirane pozive policije da dragovoljno predaju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, građani su policiji predali 45 puški, 10 pištolja, pet ručnih bombi, dva ručna bacača, 3,8 kilograma eksploziva, jednu minu i 6 622 komada raznog streljiva, pojašnjavaju iz policije.

„Manje oružja, manje tragedija“

Iz policije dodaju kako spomenuta akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 

-Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično, poručuju.

Građani koji žele dragovoljno predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva, na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, a koji će takvo oružje preuzeti te tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!