Fotografija: Foto: PU koprivničko-križevačka i Admir Buljubasic/CROPIX (ilustracije)
Foto: PU koprivničko-križevačka i Admir Buljubasic/CROPIX (ilustracije)

Policija ocu oduzela zračnu pušku, a sinu plinski pištolj i streljivo

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv obojice slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u BjelovaruPolicajci su jučer u okolici Bjelovara pretražili kuću i vozila u vlasništvu 61-godišnjeg muškarca koje koristi njegov 40-godišnji sin i pronašli oružje.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, policajci su došli s nalogom za pretragu kojeg je izdao Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Oružje im oduzeto

- U pretrazi je pronađen plinski pištolj sa spremnikom BM 315 auto kalibra 8 milimetra te tri komada plinskog streljiva kalibra 8 milimetra. Navedeno je oduzeto od 40-godišnjaka. Također je pronađena zračna puška kalibra 4,5 milimetra koja je oduzeta od 61-godišnjaka - kažu u policiji.

Zbog počinjenih prekršaja iz članka 27. stavka 2., kažnjivo po članku 72. stavku 1. točki 7. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv obojice slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.