Fotografija: Foto: PU (ilustracija)
Foto: PU (ilustracija)

Daruvarčanin čistio tavan pokojnog oca pa našao automatsku pušku i 120 metaka

Oružje i streljivo je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja, izvjestili su iz PU bjelovarsko-bilogorskePrilikom čišćenja tavana obiteljske kuće 41-godišnji Daruvarčanin pronašao je automatsku pušku i 120 komada streljiva, koje je predao daruvarskoj policiji.

- U utorak 17. siječnja, 41-godišnjak je službenicima Policijske postaje Daruvar dragovoljno predao automatsku pušku te 120 komada streljiva kalibra 7,62 milimetra. Navedeno je pronašao pri čišćenju tavana obiteljske kuće vlasništvo njegovog pokojnog oca. Oružje i streljivo je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Ne donosite oružje sami

Kako kažu, zahvaljuju se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

- Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!