Fotografija: Nesreća se dogodila u samom središtu Bjelovara/ Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)
Nesreća se dogodila u samom središtu Bjelovara/ Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)

S 2,77 promila u krvi Golfom prošao kroz crveno i skrivio tešku nesreću u središtu Bjelovara

Od siline udarca Dacia se okrenula na krov, a vozačica i dvoje putnika iz tog vozila prevezeni su u bjelovarsku bolnicu gdje su im utvrđene lake tjelesne ozljedeTri su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.30 sati na križanju Franjevačke ulice i ulice Antuna Mihanovića u Bjelovaru.

Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, nesreću je skrivio 26-godišnji vozač Golfa bjelovarskih registracija koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila.

Prošao kroz crveno

- 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf bjelovarskih registracijskih oznaka Franjevačkom ulicom od pravca juga u pravcu sjevera. Dolaskom do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića gdje se prometom upravlja semaforima, nije zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla, već je ušao u raskrižje te je tom prilikom prednjim krajem vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila Dacia inozemnih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 27-godišnjakinja. Ona se kretala ulicom Antuna Mihanovića od  istoka prema zapadu i koja je u raskrižje ušla na znak zelenog svjetla u namjeri da skrene ulijevo u Franjevačku ulicu - kažu u policiji.

Završio na triježnjenju

Od siline udarca Dacia se okrenula na krov i zaustavila na raskrižju. 27-godišnja vozačica Dacie i njezini putnici, 28-godišnjak i 27-godišnjakinja, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Opću bolnicu Bjelovar gdje je konstatirano da su zadobili lakše tjelesne ozljede.

- Oboje vozača je alkotestirano te je kod 26-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 2,77 g./kg., dok je kod 27-godišnjakinje utvrđena koncentracija alkohola od 0,37 g./kg - dodaju u policiji.

26-godišnjak je priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog te optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.