Fotografija: U kobnoj nesreći život je izgubila Đurđica Posavac, a 5-godišnje dijete koje je bilo njezin putnik teško je ozlijeđeno/Foto: Damir Krajac/CROPIX (ilustracija)
U kobnoj nesreći život je izgubila Đurđica Posavac, a 5-godišnje dijete koje je bilo njezin putnik teško je ozlijeđeno/Foto: Damir Krajac/CROPIX (ilustracija)

Pijanom vozaču koji je skrivio smrt medicinske sestre kod Narte produljen pritvor

Tereti ga se da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od najmanje 3,11 g/kg te brzinom od 106 km/h, stoji u priopćenju ŽDO-a u BjelovaruŽupanijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 1. travnja 2022., podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

Podsjetimo, riječ je o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Narti pored Bjelovara 06. siječnja ove godine, a u kojoj je život izgubila Đurđica Posavac o čemu smo pisali OVDJE.

Nije bio sposoban

Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala 63-godišnja vozačica, dok je 5-godišnje dijete koje je bilo njezin putnik zadobilo teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Bjelovar, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

- Okrivljenog 31-godišnjaka se tereti da je 6. siječnja 2022. oko 9:25 sati, između mjesta Blatnica i Narta, upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Touareg, državnom cestom D-43 iz smjera Čazme prema Bjelovaru, protivno odredbi članka 199. stavka 2., članka 46. stavka 1., članka 47. stavka 1. i 2. i članka 51. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tereti ga se da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (najmanje 3,11 g/kg) zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu te brzinom od 106 km/h, iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, svjestan kako u takvom stanju i takvom vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u cestovnom prometu i pristajući na to.

Prevelika brzina i alkoholiziranost

Tereti ga se da je u nastavku vožnje, uslijed alkoholiziranosti i prevelike brzine, prolaskom po mokrom asfaltnom kolniku kroz desni zavoj, izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevi kolnički trak te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Peugeot 206 kojim je pravilno, dolazeći mu u susret, upravljala oštećenica prevozeći putnika (dijete). Od siline udarca i uslijed zadobivenih ozljeda oštećenica je preminula na mjestu nesreće, dok je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru koje je predložilo je da se nad okrivljenikom produlji istražni zatvor zbog opasnosti da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo.

Optužno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru to je prihvatilo i produljilo istražni zatvor nad okrivljenikom, stoji u priopćenju ŽDO-a u Bjelovaru.