Fotografija: 
Žena pokušala zaraditi pa ostala praznog bankovnog računa/Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)
Žena pokušala zaraditi pa ostala praznog bankovnog računa/Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)

Prodavala cipele pa "kupcu" otkrila tajne podatke s kartice: "Ostala bez više tisuća eura"

Iz policije ponovno upozoravaju građane da je kupcu potreban samo IBAN, odnosno broj računa za uplatu i eventualno naziv banke, a nikako svi podatci s kartice6. lipnja, 43-godišnjakinja s garešničkog područja prijavila je da je oštećena računalnom prijevarom, javljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske.

Kako kažu, oštećena je objavila oglas o prodaji obuće na što ju je preko društvene mreže kontaktirala osoba sa svog profila koji je bio vidljiv i iskazala interes za kupovinu cipela.

-Potom joj je poslala link/poveznice na internetsku stranicu za dostavu putem kurirske službe na koje je oštećena upisala svoje osobne podatke i sve podatke sa svoje bankovne kartice.

Iz banke javili da je skinut novac

Nakon tzv. autorizacije na dostavljenom linku oštećena je dobila obavijest banke da je s tekućeg računa skinut novčani iznos od nekoliko tisuća eura te je shvatila da je prevarena, pojašnjavaju iz policije i ponovno upozoravaju građane da je kupcu potreban samo IBAN, odnosno broj računa za uplatu i eventualno naziv banke, a nikako svi podatci s kartice te osobni podaci.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!