Fotografija: Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Daruvarčanin posjećivao vjerske stranice pa povjerovao da je osvojio 300 tisuća eura

U nekoliko navrata uplatio je veći novčani iznos za "administrativne i druge naknade" kako bi dobio nagradu, ali mu ona nikad nije stiglaMuškarac (66) s daruvarskog područja prijavio je u četvrtak policiji da je prevaren.

Naime, kako piše u službenom policijskom izvješću, on je policajcima ispričao kako je putem društvene mreže posjećivao vjerske stranice nakon čega je s inozemnog broja dobio obavijest da je osvojio novčanu nagradu od 300 tisuća eura.

Uplaćivao na inozemne račune

Tada mu je rečeno da će mu nagrada biti poslana dostavnom službom, ali da prije toga mora uplatiti administrativne troškove i druge naknade. 

- Tako je on u nekoliko navrata uplatio veći novčani iznos na razne inozemne račune, a u konačnici nagradu nije dobio te se smatra prevarenim - kažu u policiji i napominju kako je ovo još jedan u nizu načina prijevara, a na ovom primjeru vidljiva je spretnost i lukavost prevaranata.

Predobro da bi bilo istinito

- Nema olako dobivenog novca, a ako i nešto dobijete, zasigurno to ne morate onda platiti unaprijed. Čuvajte se ovakvih primamljivih nagrada, jer kao što smo već isticali, sve ono što vam se čini predobro da bude istinito, vjerujte zasigurno i nije istinito - poručuju iz policije i posebno apeliraju na mlade da educiraju i upozore svoje roditelje, bake, djedove, starije i sve one za koje smatraju da je potrebno, na ovakve oblike prijevara i loše strane korištenja društvenih mreža.